Ştiri 17 ianuarie 2012

Biserica ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Acesta s-a născut în jurul anului 250, în satul Coma de lângă cetatea Heracleopolis, în Egipt.
În timpul persecuţiilor ordonate de Maximian Daia, a mers în Alexandria pentru a-i întări pe creştini în mărturisirea lor şi pentru a se jertfi ei înşişi pentru Hristos, şi tot acolo, îi combate pe adepţii ereziei ariene.
Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a trăit 105 ani şi este numit părintele monahismului şi dascălul vieţii pustniceşti.

De ieri, în întreaga ţară se derulează proiectul „Şcoala Discovery”, dezvoltat de Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.
Acesta constă în prezentarea pe canalul Discovery, de la ora 14,00, zilnic, a câte unui program educaţional.
Emisiunile vor fi reluate a doua zi, la ora 8.00.
La nivelul judeţului Constanţa, au fost alese Grupul Şcolar „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, Liceul Teoretic „N. Bălcescu” din Medgidia şi trei unităţi din municipiul Constanţa: Liceul Teoretic „Ovidius”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
Potrivit programului prezentat de ministerul Educaţiei, lunea va fi prezentat programul de matematică, marţi, cel de chimie, miercuri, de biologie, iar joi, de fizică.

Medicii cer măsuri mai dure pentru comercializarea energizantelor.
Potrivit experţilor australieni, numărul cazurilor de intoxicare în rândul tinerilor consumatori de băuturi energizante este în creştere.
Aceştia sunt de părere că băuturile energizante sunt la fel de dăunătoare ca 20 de ceşti de cafea.
De aceea este nevoie de o reglementare mai dură a comercializării produselor de acest tip, cum ar fi cantitatea ce poate fi achiziţionată de un cumpărător o singură dată, vârsta minimă a acestuia şi înscrierea cantităţii de cofeină pe etichetă.
În prezent, în Canada, autorităţile obligă deja producătorii de băuturi energizante să limiteze cantitatea de cofeină din fiecare cutie şi să adauge pe eticheta produsului informaţii despre posibilele sale efecte nocive.

Beneficiarii ajutoarelor sociale datornici la stat îşi vor pierde drepturile.
Conform unui ordin al ministrului Muncii, primarii sunt obligaţi să informeze până la sfârşitul lunii câţi beneficiari de ajutoare sociale sunt datornici la bugetele locale şi care dintre aceştia îşi vor pierde din această cauză aceste drepturi.
Măsura vine după ce presa a semnalat că sunt foarte mulţi beneficiari de ajutoare sociale care trăiesc în condiţii luxoase şi ignoră orice datorie faţă de stat.

De ieri a început restituirea diferenţelor de taxă auto.
Formularele-tip prin care şoferii români pot solicita returnarea diferenţei de taxă auto plătită după data de 1 iulie 2008, se găsesc de ieri, la toate direcţiile financiare din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Fiscul a stabilit, de asemenea, modelul şi conţinutul formularelor necesare, în funcţie de specificul contractului, de leasing sau vânzare directă.

Mersul Trenurilor poate fi consultat online şi în varianta pentru telefonul mobil, prin folosirea adresei m.cfrcalatori.ro.
Prin această aplicaţie se pot obţine informaţii despre Mersul Trenurilor într-un format adecvat pentru telefoanele mobile, cu un transfer mai mic de date, ceea ce duce la o accesare mai rapidă a Mersului Trenurilor CFR Călători.
Aplicaţia m.cfrcalatori.ro poate fi accesată şi prin butonul “Mersul Trenurilor pentru mobil” de pe site-ul companiei.

Vaccinul antigripal va fi retras integral din România.
Anunţul aparţine Ministrului Sănătăţii, care a mai declarat că ministerul va recupera de la Institutul Cantacuzino banii alocaţi pentru acesta.
Oficialul a precizat că prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de lei.
Până în prezent au fost utilizate aproximativ 600 de mii de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populaţiei.
Vaccinurile antigripale au fost deja oprite de la administrare de lunea trecută, în urma unei dispoziţii a Ministerului Sănătăţii. Până acum au fost retrase 700.000 de doze de vaccin.

Parabenii din produsele cosmetice pot produce cancer mamar.
Aceşti compuşi chimici au fost găsiţi în 99% din mostrele de ţesut recoltate de la femeile care au suferit de cancer la sân.
Specialiştii atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de parabeni încă din anul 1998.
Potrivit experţilor, aceştia se comportă precum estrogenul care se află natural în organism, ducând la dezvoltarea cancerului la sân.
Astfel de substanţe se găsesc în produse cosmetice precum cremele hidratante, spuma de ras, pasta de dinţi sau deodorante.

Un nou parc eolian va fi construit în judeţul Constanţa.
Acesta va fi finalizat în vara acestui an şi va produce electricitate pentru circa 100.000 de gospodării.
Parcul eolian va fi amplasat în localitatea Pantelimon şi va avea o putere instalată de 150 MW.
Capacitatea instalată de producţie a energiei eoliene ajungea la sfârşitul anului trecut la aproximativ 1.000 MW şi s-ar putea dubla în acest an, astfel că va permite alimentarea cu electricitate a peste 7 milioane de consumatori.

Specialiştii vor elabora o nouă lege a sănătăţii în cel mult şase luni.
Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, care a menţionat că la elaborarea proiectului vor fi cooptaţi toţi cei interesaţi de acest act normativ, printre care medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor sau cei ai sindicatelor.
În plus, noul proiect legislativ va prevede schimbări în ceea ce priveşte capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurări sociale sau malpraxis-ul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept