Ştiri 14 decembrie 2011

Corul Cantilena al Colegiului Naţional de Artă „Regina Maria” va reprezenta Arhiepiscopia Tomisului la festivalul naţional de colinde „Cetiniţă, Cetioară”.
Evenimentul se va desfăşura duminică, în Biserica Adormirii Maicii Domnului din localitatea Dorna Candrenilor, din judeţul Suceava.
Festivalul este organizat de Biserica Adormirii Maicii Domnului şi Asociaţia Culturală Dorna Candrenilor.

Un incendiu puternic a izbucnit, ieri dimineaţă, la asociaţia creştină Pro Vita de la Valea Plopului.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, mai multe clădiri au fost distruse de flăcări, fără a fi înregistrate victime.
Din primele cercetări, incendiul a fost cauzat de instalaţia electrică neizolată corespunzător.
Asociaţia Pro Vita adăposteşte peste 200 de asistaţi, copii orfani sau proveniţi din familii cu probleme sociale, copii abandonaţi, femei gravide şi mame care se află în situaţii dificile.

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a fost clasat pe primul loc pe ţară.
Clasamentul a fost realizat de către Agenţia Română de Asigurarea a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar pe baza rezultatelor obţinute la admitere şi la examenul de bacalaureat.
De asemenea, elevii colegiului constănţean au obţinut două medalii de argint şi patru de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, derulată în perioada 1-11 decembrie, la Durban în Republica Sud Africană.

Lifturile din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi înlocuite.
Toate ascensoarele, vechi de peste 40 de ani, vor fi înlocuite cu unele noi până în primăvara anului viitor.
Investiţia, care atinge 750 de mii de euro, va fi suportată în întregime de Consiliul Judeţean Constanţa.

Decizia de aderare a României la Schengen va fi amânată.
Potrivit unor surse, problema aderării României şi Bulgariei la Schengen va fi rediscutată în Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne, însă nu va fi supusă votului.
Aceleaşi surse susţin că discuţia pe această temă va fi reluată cel mai devreme în februarie 2012.

Proiectul de lege privind confiscarea extinsă a averilor a fost aprobat în Comisia juridică a Senatului.
Proiectul Guvernului prevede că statul poate confisca averea persoanei condamnate pentru infracţiuni generatoare de câştiguri, fără să fie nevoie să probeze caracterul ilicit al întregii averi.
O altă prevedere introdusă este includerea persoanelor cu care persoana condamnată a stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii în cazul în care convieţuiesc cu aceasta.

Inspectorii de la protecţia Consumatorilor au descoperit în magazine alimente expirate şi jucării periculoase.
Aceştia au găsit produse din carne, expirate sau depozitate în condiţii improprii, la peste un sfert din agenţii verificaţi, iar pe unele etichete, producătorii uită să treacă informaţii importante.
De asemenea, Protecţia Consumatorilor a găsit nereguli la peste trei sferturi dintre comercianţii care vând jucării în această perioadă, iar amenzile au fost de aproape un milion de lei.

Activitatea comercianţilor din mall-uri care permit fumatul ar putea fi oprită.
Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, agenţii economici din mall-uri care permit fumatul în interiorul clădirilor riscă să fie sancţionaţi cu amenzi mari, dar şi cu oprirea temporară a activităţii.
Preşedintele ANPC a declarat că săptămâna trecută au fost amendaţi cu 500 de milioane de lei, comercianţii din mall-uri care nu respectau Legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice şi locurile de joacă.

Parlamentul a respins creşterea pensiei minime.
Un amendament la buget propus de cei din Opoziţie, prin care valoarea pensiei minime ar fi crescut de la 350 la 400 de lei a fost respins de parlamentari.
Argumentul hotărâtor a venit de la ministrul Finanţelor, care a precizat că bugetul nu-şi permite această cheltuială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept