Ştiri 12 decembrie 2011

Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului îşi aniversează astăzi ziua de naştere.
Ierarhul nostru s-a născut în anul 1955 în localitatea Gheorghiţeni, judeţul Suceava.
În anul 1975 a absolvit cursurile Seminarului Teologic Neamţ, iar în anul 1980 a obţinut licenţa în teologie la Facultatea de Teologie din Bucureşti.
În anul 1990, a fost tuns în monahism la mânăstirea Crasna şi a primit numele de TEODOSIE.
Patru ani mai târziu a fost hirotonit arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor după care, în luna februarie a anului 2001 a fost ales Arhiepiscop al Tomisului şi instalat în această funcţie două luni mai târziu, în Duminica Floriilor.
Înaltpreasfinţitul Teodosie este doctor în teologie şi Membru al “Academiei Oamenilor de Ştiinţă”.
În anul 2002 a fost decorat de către Statul Român cu ordinul „Steaua României în Grad de Cavaler”.

Mâine va avea loc un eveniment “In memoriam – Arhim. Arsenie Papacioc”.
Astfel, mâine de la orele 18, în sala mică a Casei de Cultură va fi proiectat filmul “Părintele Arsenie – Bogăţia vieţii creştine”, urmat de o conferinţă cu titlul “De dragul Părintelui Arsenie”, susţinută de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Seara se va încheia cu vernisajul expoziţiei fotografice cu tema “Părintele bucuriei”, organizată în colaborare cu Centrul de copiere şi tipografie “Fotostory”.
Evenimentul face parte din cadrul Festivalului duhovnicesc intitulat “Serile filocalice”, organizat de ASCOR Constanţa.
Intrarea va fi liberă.

Ieri a intrat în vigoare noul mers al trenurilor.
Cu acest prilej, au fost introduse şi noile ranguri de tren, respectiv Intercity, Interregio şi Regio.
Intercity sunt trenurile care fac legătura între principalele oraşe din ţară şi din Europa, trenurile Interregio sunt cele care opresc în toate oraşele mari, iar trenurile regio, care vor circula cu viteze de până la 35km/oră, vor opri în toate staţiile, inclusiv în halte.
Pe lângă această schimbare, compania a anunţat şi o majorare a preţurilor la bilete.
Noul mers al trenurilor va fi valabil până pe 8 decembrie 2012.

Deputaţii vor să interzică reclamele la masajul erotic.
Trei femei deputat au depus, la Parlament, o propunere legislativă ce vizează limitarea răspândirii materialelor cu caracter pornografic şi a publicităţii unor astfel de activităţi.
Potrivit proiectului, persoanele care deţin saloane de masaj erotic trebuie să asigure desfăşurarea acestor activităţi în spaţii inaccesibile privirilor din exterior şi interzicerea accesului minorilor în aceste localuri.
De asemenea, în proiect se cere ca persoanele care deţin astfel de saloane să fie obligate să aibă paza asigurată, să nu folosească o reclamă stradală indecentă, iar localul trebuie amplasat la o distanţă mai mare de 250 m faţă de şcoli, internate sau lăcaşuri de cult.

Olanda s-ar putea opune aderării României la Schengen şi în luna martie.
Premierul olandez este nemulţumit de eforturile anticorupţie ale României şi Bulgariei şi a spus că nu exclude posibilitatea ca Olanda să-şi menţină împotrivirea faţă de aderarea celor două ţări la Schengen şi în martie, când subiectul va fi luat din nou în discuţie de liderii europeni.
Premierul olandez cere dovezi concrete că ambele ţări luptă împotriva corupţiei şi crimei organizate şi spune că statele în cauză nu depun suficiente eforturi pentru a combate aceste probleme.

Constituţia României va trebui modificată.
Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, noile reglementari venite de la Uniunea Europeană trebuie introduse în constituţia fiecărei ţări, nefiind suficientă votarea unei legi organice.
In plus, şeful statului a atras atenţia că fiecare împrumut trebuie aprobat de către Comisia Europeană, oficialii de la Bruxelles trebuind să-şi dea acordul în această privinţă, în funcţie de parametrii economici ai ţării respective.
Traian Băsescu a avertizat şi asupra faptului că, din martie 2012, nu vor mai exista avertismente pentru cei care încalcă prevederile, ci se vor aplica sancţiuni automate.

Eurodeputaţii vor motociclete mai sigure şi mai ecologice.
Comisia pentru piaţa internă de la Parlamentul European a votat noi reguli pentru ameliorarea siguranţei şi performanţei ecologice a vehiculelor cu două sau trei roţi.
Astfel, eurodeputaţii au hotărât ca sistemul de frânare ABS să fie obligatoriu pentru toate vehiculele care au peste 50 cmc.
De asemenea, Comisia Europeană a propus echiparea motocicletelor cu sisteme de diagnosticare la bord care vor ajuta motocicliştii şi mecanicii să detecteze problemele vehiculului.


Veniturile obţinute de hoţii de fier vechi vor fi impozitate.
Un proiect de hotărâre al Ministerului Finanţelor stabileşte că din categoria „venituri din alte surse”, care sunt supuse impozitării, fac parte şi cele rezultate din valorificarea materialelor reciclabile, prin centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele.
Altfel spus, cei care distrug reţelele de cale ferată sau de electricitate vor împărţi venitul cu Fiscul, cedând o cotă de 16%.

Guvernul vrea să flexibilizeze regula de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate.
Aceasta va fi aplicată la nivel sectorial şi nu pentru fiecare instituţie în parte, astfel încât să poată decide angajări în zonele care au un deficit de personal.
Premierul Emil Boc a declarat că Executivul va introduce anul viitor, prin hotărâre de guvern, excepţii în sănătate, educaţie sau administraţie de la regula de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate, dacă se va constata că există un necesar mai mare de posturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept