Ştiri 10 decembrie 2011

Astăzi începe cea de a doua ediţie a Festivalului duhovnicesc intitulat “Serile filocalice”.
Debutul evenimentului este marcat de Concertul Extraordinar de Colinde Psaltice „Hristos se Naşte, slăviţi-L” care va avea loc astăzi, începând cu ora 18.30, în sala mare a Casei de Cultură din Constanţa.
Concertul va fi susţinut de Grupul Bizantin „Sf. Vasile cel Mare”, dirijat de protopsaltul Marian Bostan.
Festivalul va continua marţi, cu o seară “In memoriam – Arhim. Arsenie Papacioc”, când, în sala mică a Casei de Cultură va fi proiectat filmul “Părintele Arsenie – Bogăţia vieţii creştine”, urmată de o conferinţă cu titlul “De dragul Părintelui Arsenie”, susţinută de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Seara se va încheia cu vernisajul expoziţiei fotografice cu tema “Părintele bucuriei”, organizată în colaborare cu Centrul de copiere şi tipografie “Fotostory”.
Festivalul duhovnicesc este organizat de ASCOR Constanţa, sub înaltul patronaj şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Intrarea va fi liberă.

Mâine, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica a 28-a după Rusalii sau a pildei celor poftiţi la cină.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 9, sfânta liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învăţătură.
Tot mâine, de la ora 17, Înaltpreasfinţia Sa va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Spiridon” din cartierul constănţean Inel II, biserică ce îşi serbează hramul luni, 12 decembrie, când este sărbătoarea Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei.

Luni, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului îşi aniversează ziua de naştere.
Ierarhul nostru s-a născut în anul 1955 în localitatea Gheorghiţeni, judeţul Suceava.
În anul 1975 a absolvit cursurile Seminarului Teologic Neamţ, iar în anul 1980 a obţinut licenţa în teologie la Facultatea de Teologie din Bucureşti.
În anul 1990, a fost tuns în monahism la mânăstirea Crasna şi a primit numele de TEODOSIE.
Patru ani mai târziu a fost hirotonit arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor după care, în luna februarie a anului 2001 a fost ales Arhiepiscop al Tomisului şi instalat în această funcţie două luni mai târziu, în Duminica Floriilor.
Înaltpreasfinţitul Teodosie este doctor în teologie şi Membru al “Academiei Oamenilor de Ştiinţă”.
În anul 2002 a fost decorat de către Statul Român cu ordinul „Steaua României în Grad de Cavaler”.
Cu acest prilej, luni, de la ora 9, Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, iar apoi, va oficia slujba de Te-Deum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept