Ştiri 21 noiembrie 2011

Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuieşte Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.
Această sărbătoare ne aduce aminte de momentul în care Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana au adus la Templul lui Solomon din Ierusalim pe fiica lor, Fecioara Maria, în vârstă de trei ani.
În acest fel, Sfinţii Părinţi au împlinit făgăduinţa făcută lui Dumnezeu că dacă vor avea un copil îl vor dărui spre slujire lui Dumnezeu.
Fecioara Maria a rămas la Templu până la vârsta de 15 ani, când a fost logodită cu dreptul Iosif.
Sărbătoarea, denumită popular şi VOVIDENIA sau OVIDENIA a fost instituită în amintirea sfinţirii unei biserici din Ierusalim de către patriarhul Iustinian, biserică ce era închinată momentului aducerii la Templu a Sfintei Fecioare.
Primul hram al acestei biserici s-a serbat la data de 21 noiembrie a anului 543, iar de atunci această sărbătoare se prăznuieşte întotdeauna pe 21 noiembrie.
Sărbătoarea a fost generalizată în tot Orientul înainte de secolul 7, iar în Apusul creştin în perioada secolelor 15-16.
Pentru bucuria acestei sărbători Biserica a hotărât astăzi dezlegare la peşte.

Mâine la Bucureşti va avea loc expoziţia cu tema “Dunărea şi Dobrogea creştină”.
Vernisajul se va desfăşura de la ora 13, la Camera Deputaţilor a Parlamentului României.
Expoziţia cuprinde selecţiuni din colecţia de artă contemporană a Mănăstirii Dervent.
Totodată, Grupul psaltic al Mănăstirii Dervent va oferi un recital special.
Evenimentul este dedicat sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei şi Zilei Naţionale a României.

Un nou parc eolian va fi construit în judeţul Constanţa.
Acesta se va întinde pe 12 hectare şi va fi construit în localitatea Deleni.
Investitorii dau asigurări că odată cu pornirea turbinelor vor asigura gratuit iluminatul public pe străzile din comună şi curentul la instituţiile publice.
Valoarea totală a investiţiei ajunge la 500 de milioane de euro, iar pe teritoriul comunei vor fi ridicate 120 de turbine.

Profesorii care-şi lovesc sau îşi umilesc elevii riscă să fie amendaţi.
Este vorba de sume între 1.000 şi 2.500 de lei.
Totul face parte dintr-un proiect elaborat de Ministerul Muncii, pentru modificarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Dacă legea va fi aprobată, se va considera contravenţie şi nesesizarea asistenţei sociale atunci când la clasă apar copii care par a fi abuzaţi.

Fructele şi legumele româneşti vor fi promovate în Rusia şi Ucraina.
Mai multe programe pentru promovarea legumelor şi fructelor, atât pe piaţa internă, cât şi în ţări din afara Uniunii Europene, au fost aprobate de Comisia Europeană pentru 11 dintre statele membre, printre care şi România.
Potrivit Comisiei Europene, proiectele fac parte dintr-o serie de măsuri propuse în această vară pentru a rezolva situaţia dificilă de pe piaţă cu care se confruntă acest sector ca urmare a crizei E-coli.

Meteorologii anunţă ninsori săptămâna aceasta la Constanţa.
Potrivit ANM, de miercuri, vremea se răceşte considerabil.
Va fi parţial înnorat, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, iar de joi dimineaţă încep aversele.
Iniţial vor fi ploi răzleţe, dar peste noapte se vor transforma în ninsoare, astfel că de vineri am putea avea parte de prima zăpadă din iarna aceasta.

România îşi va deschide graniţele pentru turismul de sănătate.
Ministerul Turismului a anunţat că ţara noastră se pregăteşte pentru deschiderea graniţelor serviciilor medicale la nivelul Uniunii Europene, prin dezvoltarea turismului de sănătate, oferind servicii medicale, dar şi oferte în domeniul balnear.
Potrivit ministerului, resursele româneşti în domeniul balnear sunt destul de mari, având în vedere că ţara noastră deţine o treime din resursele de ape minerale şi termale din Europa.

Vehiculele electrice vor fi promovate la nivel mondial.
Uniunea Europeană, Statele Unite şi Japonia au semnat, la Geneva, un acord de cooperare pentru promovarea vehiculelor electrice.
Acesta va contribui la scăderea costurilor în această industrie şi la o creştere explozivă a numărului de vehicule electrice puse în circulaţie.
Acordul este gândit, totodată, ca o soluţie pentru ieşirea din recesiune a ţărilor dezvoltate.

Abuzul medicamentelor pentru slăbit poate avea urmări grave asupra sănătăţii.
Acestea pot avea la bază substanţe care reglează tulburările metabolice, cum ar fi cafeina, care scade pofta de mâncare, dar în acelaşi timp cafeina creşte tensiunea arterială şi provoacă tulburări de somn şi palpitaţii.
Pastilele de slăbit mai conţin substanţe care ajută la arderea grăsimilor, precum cromul.
Totuşi, consumat în cantităţi mari, cromul poate cauza probleme stomacale şi afectează rinichii, ficatul sau sistemul nervos.
Medicii spun însă, că orice cură de slăbire trebuie să fie însoţită de o evaluare clinică, iar regimul alimentar să fie recomandat de un nutriţionist.

Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor va fi implementat din martie 2012.
Potrivit şefului Poliţiei Române, în acest sistem vor fi introduse, în permanenţă, toate evenimentele din ţară ale poliţiei.
Potrivit chestorului Liviu Popa, rolul Sistemului Naţional de Raportare a Incidentelor este acela de a constitui o bază de date care să fie actualizată zilnic cu evenimentele poliţiei de toate tipurile, astfel încât să existe permanent o situaţie exactă a încălcărilor legii, de orice natură.
El a adăugat că implementarea acestui proiect va contribui la o mai bună analizare a situaţiei şi, implicit, la găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor operative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept