Ştiri 6 octombrie 2011

Luni va debuta, la Constanţa, un Simpozion Internaţional dedicat instituţiei familiei în cadrul celor trei religii monoteiste: creştinism, mozaism şi islamism.
Dezbaterile vor reuni, timp de două zile, personalităţi din lumea academică şi universitară, din ţară şi din străinătate, înalţi demnitari ai celor trei religii, personalităţi ale vieţii publice şi diplomaţi acreditaţi în România.
Lucrările Simpozionului se vor desfăşura la sediul Arhiepiscopiei Tomisului şi sunt organizate de către Centrul de cercetări religioase şi juridico-canonice din cadrul Universităţii „Ovidius”.

Cazinoul din Constanţa va fi redeschis în 2013.
Ieri au fost semnate, la Constanţa, documentele de preluare a Cazinoului de către Ministerul Dezvoltării Regionale, în vederea consolidării şi restaurării clădirii.
Durata estimată a lucrărilor de execuţie este de 24 luni, astfel că, cel puţin în toamna anului 2013, Cazinoul va fi redeschis.

Jucăriile sunt printre cele mai periculoase produse care se vând în România.
Aşa spun cei de la Protecţia Consumatorului, care au confiscat din magazine sute de mii de produse ce pun în pericol sănătatea şi viaţa copiilor.
Aproape toate jucăriile provin din import şi o parte dintre ele sunt nesigure.
Printre cele mai periculoase sunt jucăriile de plastic făcute în China – pistoale cu ventuze, lămpi care nu sunt bine izolate şi, accidental, copiii se pot electrocuta.
Valoarea produselor oprite definitiv de la comercializare în primele opt luni ale anului 2011 este de aproximativ un milion de euro.
Peste 55% din produsele confiscate sunt provenite din spaţiul extracomunitar, în special din China.

România a intrat în grupul celor mai riscante state din lume.
Potrivit unui clasament realizat de economişti germani, ţara noastră se plasează pe locul 10, la egalitate cu Egipt, din punct de vedere al costului asigurării datoriilor suverane împotriva riscului de neplată.
În clasament, cel mai mare risc de nerambursare aparţine Greciei, urmată de Venezuela, Portugalia, Argentina şi Ucraina.
În acelaşi timp, cea mai sigură ţară din lume este Norvegia, urmată de Statele Unite şi Suedia.

De la 1 ianuarie, ouăle provenite de la găini crescute în baterii nu vor mai putea fi comercializate.
Decizia aparţine Uniunii Europene şi a fost luată de mai mulţi ani, însă firmele au cerut amânarea intrării în vigoare a acestei măsuri luate la cererea organizaţiilor de protecţia animalelor.
30% din producţia românească de ouă vine de la găini crescute în baterii, sisteme în care spaţiul este foarte mic.
Ţările care nu vor aplica interdicţia vor fi sancţionate.

Cel mai mare pod solar din lume va fi construit la Londra.
Podul Blackfriars Railway, care traversează râul Tamisa, va fi dotat cu un acoperiş format din panouri solare.
Cele peste 4.400 de panouri fotovoltaice individuale vor produce aproape 900.000 de kilovaţi-oră în fiecare an, producând jumătate din cantitatea de energie electrică necesară gării de tren.
Conform companiei care va construi acoperişul, emisiile anuale de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 500 de tone.

România va fi invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, de anul viitor.
Organizatorul participării României la Salonul de Carte este Institutul Cultural Român.
În afara unei serii de manifestări în domeniul literaturii, traducerilor sau politicilor editoriale, ţara noastră va fi prezentă la Torino în luna mai 2012 cu diverse evenimente culturale, organizate de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Meteorologii anunţă răcirea vremii din acest week-end.
Astfel, mâine este ultima zi cu temperaturi de vară, deoarece încă de seara norii se vor aduna peste jumătatea de vest a ţării, iar ploile vor fi însoţite de vânt mai ales la munte şi în Câmpia de Vest.
Sâmbătă, vremea se anunţă închisă în vest, nord şi centru, iar ploile ocupă arii mari din aceste regiuni.
Se anunţă ploi şi în rest, dar nu la fel de extinse, în plus se răceşte şi cu 10-12 grade în nord-vest.
Totodată, maximele vor fi între 10 şi 20 de grade în sud, şi nu vor depăşi nici în sud-est 23-24 de grade.

Fumatul ar putea provoca decesul a 40 de milioane de oameni, până în 2050.
Un studiu american a utilizat un model matematic pentru a determina efectul fumatului asupra celor care au tuberculoză.
Cercetarea a arătat că, din cauza faptului că fumatul măreşte riscul de a dezvolta TBC, în întreaga lume vor fi cu 18 milioane mai multe cazuri, în următorii 40 de ani.
Autorii studiului au precizat că aproximativ o cincime din populaţia lumii fumează, şi cele mai multe ţigări sunt fumate în ţările cu o rată mare de TBC şi în cele în care piaţa tutunului este mai dezvoltată.

Senatul a respins ordonanţa care prevedea stoparea preţului la gaze.
Actul Guvernului prevedea instituirea unor mecanisme de protecţie a consumatorului casnic şi a producătorilor de energie termică pentru cantitatea de gaze utilizată la producerea de energie termică.
Urmare a acestei măsuri, în perioada iulie 2011 – martie 2012, preţul gazelor naturale destinate consumului populaţiei nu va fi majorat.
Senatul este prima Cameră sesizată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept