Povestea sovietelor ( nerecomandat minorilor)

În seara de 29 sept. 2011,TVR1 a făcut o faptă istorică: a difuzat documentarul istoric “Povestea sovietelor”, (THE SOVIET STORY- Letonia, 2008) Regia Edvins Snore.

Documentarul dezvăluie crimele făcute în numele comunismului, în perioada de consolidare a regimului fostei URSS. Foametea din 1933 a fost o consecinţă a crizei mondiale sau o consecinţă a ororilor săvârşite de conducătorii URSS? Există vreo asemănare între Hitler şi Stalin? URSS a ajutat Germania nazistă la instigarea Holocaustului? Filmul prezintă informaţii despre documente, recent dezvăluite, cu dovezi ce confirmă supoziţiile. O serie de interviuri cu foşti ofiţeri de informaţii, evidenţiază detalii şocante despre acea perioadă. Documentarul a fost realizat, timp de 2 ani, în Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Belgia. Materialele pentru au fost adunate de autor timp de 10 ani. Durata 90. min. (info preluat de pe site-ul TVR)

ATENŢIE! Filmul conţine imagini nerecomandate minorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept