Ştiri 23 septembrie 2011

Capul Sf. Apostol Andrei va sosi luni în România.
Evenimentul va fi prilejuit de cinstirea Sf. Dimitrie Basarabov.
Cinstitul cap va sosi la Bucureşti luni, pe 24 octombrie şi va sta până pe 28 octombrie.
Apoi, sfintele moaşte vor merge la Sibiu, cu prilejul canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, unde vor sta până pe 29 octombrie.
De la Sibiu, capul creştinătorului României va merge la Alba-Iulia, unde va sta până pe 31 octombrie.

Duminică se împlinesc 140 de ani de la naştere şi 95 de ani de la trecerea la Domnul a preotului erou Belizarie Popescu.
Cu acest prilej, va avea loc în parohia Mereni, sfânta liturghie, de la ora 9, urmată de slujba de parastas.
De la ora 11.30 va avea loc prezentarea temelor legate de eveniment.
Acestea sunt “Turtucaia şi Dobrogea în contextul Primului Război Mondial”, temă ce va fi susţinută de părintele Arhimandrit Paisie Fantaziu, „Viaţa preotului erou Belizarie Popescu”, susţinută de
Ionuţ Druche, iar părintele Ciprian Bucea va vorbi despre „Istoricul parohiei Mereni”.
Evenimentul este organizat de Asociaţia „De la Dunăre la Mare” în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, Parohia Mereni, A.S.C.O.R. – Constanţa şi Radio Dobrogea, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată.
Preşedinţia poloneză a Uniunii Europene nu a supus aderarea la vot, datorită opoziţiei Olandei şi Finlandei, care ar fi dus la un vot negativ.
Decizia privind aderarea la Schengen s-a amânat pentru o dată neprecizată, din cauza lipsei consensului statelor membre, deşi exista promisiunea integrării, iar condiţiile tehnice erau îndeplinite.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat imediat că îşi asumă responsabilitatea neaderării la Schengen, în condiţiile în care instituţiile româneşti şi-au îndeplinit sarcinile.

Preţul gazelor naturale rămâne acelaşi pentru consumatorii casnici dar creşte pentru consumatorii industriali.
Creşterea va fi de 8% şi se va aplica de la începutul lunii viitoare,
Majorarea se datorează angajamentului luat de Guvern în faţa FMI de a creşte preţurile la gaze pentru consumatorii industriali.
Guvernul s-a mai angajat ca din luna iunie a anului viitor să crească preţurile la gaze şi pentru populaţie.

Numărul persoanelor care suferă de obezitate este mai mare decât cel al persoanelor malnutrite.
Un raport realizat de Federaţia Internaţională a Crucii Roşii arată că, anul trecut, 20% din populaţia lumii era obeză iar 15% era subnutrită.
Aceasta arată că foametea pe Glob este rezultatul unei distribuţii ineficiente a alimentelor.

Transfăgărăşanul a intrat în topul celor mai periculoase drumuri din lume.
Realizatorii BBC spun că datorită lungimii, altitudinii şi gradului foarte mare de dificultate, drumul este inclus în categoria drumurilor impresionante dar dificile.
Transfăgărăşanul are o lungime de 90 de kilometri, ajunge la altitudinea de 2.034 de metri şi traversează cel mai lung tunel din România, de 800 de metri.
Şoseaua a fost construită în anii ’70 şi a consumat 6 milioane de kilograme de dinamită, iar pe durata lucrărilor au murit 40 de persoane.

România este pe locul doi în lume la viteza de descărcare pe internet.
Ţara noastră este întrecută doar de Coreea de Sud, în vreme ce Germania se află pe locul 22, iar Statele Unite ale Americii pe locul 26.
În clasamentul mondial al vitezei la net în marile oraşe, Bucureştiul se află pe locul 8.

România este codaşa lumii în cinci domenii.
Ţara noastră se regăseşte de mai mulţi ani pe ultimele locuri în topurile mondiale privind infrastructura politicile guvernamentale, fiscalitatea, agricultura şi piaţa muncii.
Din 139 de state analizate, România se regăseşte pe poziţii mai joase de 130 la cinci indicatori esenţiali.
Specialiştii spun că această situaţie se datorează lipsei de politici publice coerente, modului defectuos în care a intervenit capitalul străin în România şi statului român, considerat prea slab şi neputincios pentru a redresa lucrurile.

Fumatul alterează memoria.
Cercetătorii englezi au descoperit că cei care fumează au adesea pierderi de memorie şi nu-şi amintesc evenimentele recente.
Vestea bună este că memoria se poate reface în proporţie de 74%, dacă se renunţă la fumat.

Americanii cred că actuala criză economică face parte din planul lui Dumnezeu.
Un studiu arată că trei sferturi dintre americani susţin că Dumnezeu are un plan cu omenirea în actuala criză.
Specialiştii spun că rezultatul cercetării este unul normal, în condiţiile în care populaţia americană este majoritar religioasă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept