Ştiri 17 august

Constănţenii sunt invitaţi la o nouă seară duhovnicească.
Joi, de la ora 19, Înaltpreasfinţitul Teodosie şi Avocatul Cezar Axinte vor susţine, la Casa de Cultură, o conferinţă duhovnicească pe tema „Femeia. Între Eva şi Maria”.
În cadrul conferinţei se va evoca şi personalitatea vrednicului de pomenire părinte Arhimandrit Arsenie Papacioc.
Intrarea va fi liberă.

Constănţenii vor rămâne fără apă caldă de săptămâna viitoare
CET Palas va demara pe 22 august revizia anuală a reţelei de termoficare şi va sista furnizarea agentului termic primar.
Astfel, între 22 şi 26 august nu va avea apă caldă Magistrala 1,adică zonele Anda, Km 4-5, Km 5, Doraly, Viile Noi, Poarta 6, Spitalul CFR, Faleză Sud, Piaţa Farului, Abator, Gară, Spitalul de Boli Infecţioase, Policlinica 2, Casa de Cultură, Şcoala nr. 11, Centru, Peninsulă, Tomis Mall, Piaţa Griviţei, Piaţa Unirii, Poliţia Municipiului, Muzeul de Marină, Casa de Pensii, Starea Civilă, Zorile, Teatrul Liric, Sala Sporturilor, Spitalul Militar, Piaţa Chiliei, Tomis I, Tomis II, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Flămânda, Capitol.
Apoi, între 29 august şi 2 septembrie nu va avea apă caldă Magistrala 2, adică zonele CET, Medeea, Pod Butelii, Brătianu, Pod IPMC, Inel II, Inel I, Institutul de Marină, Coiciu, Tomis III, Tomis Nord, Brotăcei, Cireşica, Parc Tăbăcărie, Delfinariu, Faleză Nord, Dacia.

Biserica Ortodoxă Rusă se va reorganiza.
Procesul va cuprinde împărţirea marilor eparhii şi înfiinţarea altor eparhii noi, conform sitului oficial al Bisericii.
Sistemul actual de organizare a apărut în timpul perioadei sinodale a Bisericii Ruse, în secolul XVII și a supraviețuit regimului sovietic, dar nu mai face faţă exigenţelor societăţii actuale, deoarece produce numeroase probleme jurisdicţionale, sau de apropiere a episcopului de preoţi şi credincioşi.

Biserica Ortodoxă din Ucraina a renunţat la buletinul oficial de ştiri.
Acesta se difuzează în continuare sub coordonarea unei televiziuni din Ucraina, care de altfel este recomandată de către Biserică, dar nu mai are caracter oficial.
Din luna septembrie, Departamentul de Informare Sinodal din Ucraina va lua o decizie cu privire la viitorul ştirilor televizate cu caracter oficial bisericesc.

Anvelopele de tip „all-season” nu sunt socotite ca anvelope de iarnă.
Din 1 noiembrie, şoferii sunt obligaţi să doteze autovehiculele cu anvelope de iarnă.
Autoritatea Rutieră Română, cât şi Poliţia Rutieră atrag atenţia că acestea trebuie să aibă inscripţionate simbolurile M şi S, corespunzătoare utilizării anvelopei în condiţii de noroi şi zăpadă
De aceea, anvelopele de tip „all-season” nu pot fi considerate ca echivalente cu anvelopele de iarnă.

Sportul şi lipsa televizorului cresc speranţa de viaţă.
Specialiştii britanici spun că practicarea unor exerciţii fizice timp de 15 minute pe zi poate creşte speranţa de viaţă, în medie, cu trei ani.
Pe de altă parte, privitul la televizor timp de şase ore pe zi poate să reducă speranţa de viaţă cu cinci ani.

Băuturile energizante epuizează organismul de resurse.
Specialiştii spun că băuturile energizante nu trebuie băute atunci când organismul este obosit, sau în combinaţie cu alcool şi tutundeoarece produc dezechilibre nutriţionale.
Consecinţa va fi apariţia unor stări de anxietate, nelinişte, depresie, hipertensiune arterială şi tulburări de ritm cardiac.
Mai mult, aceste băuturi pot provoca dependenţă, iar ficatul şi inima vor avea cel mai mult de suferit.

România este pe locul 3 în Europa la incidenţa obezităţii.
Statisticile arată că, în prezent, 37 % dintre români sunt obezi, ceea ce înseamnă aproximativ 4 milioane de pacienţi netrataţi.
De asemenea, unul din cinci copii români suferă de obezitate.
Între cauzele obezităţii se găsesc consumul unor alimente în exces, sedentarismul şi stilul de viaţă nesănătos.
Ca metode de tratament şi prevenţie se recomandă nutriţia corectă, fără exces de alcool, practicarea exerciţiilor fizice indiferent de vârstă şi tratarea bolilor care favorizează obezitatea.
La copii, specialiştii recomandă evitarea folosirii dulciurilor ca element de recompensare, deoarece aceasta va duce mai târziu la consum excesiv de dulciuri.

Statul român se împrumută din ce în ce mai scump.
Ministerul de Finanţe a luat ieri un nou împrumut de la băncile locale, în valoare de 700 de milioane de lei, la costuri mai mari decât la licitaţia anterioară.
Dobânda împrumutului a fost de 6, 64 %,mai mare ca cea de la împrumutul anterior.
Statul român se va împrumuta în continuare, luna aceasta totalul estimat fiind de 4 miliarde de lei.

Băncile din Bulgaria atrag tot mai mulţi bani din România şi Grecia.
Ministrul de finanţe bulgar spune că succesul se datorează lipsei măsurilor anticriză, motiv pentru care Bulgaria este dată ca exemplu economic pentru Statele Unite şi Uniunea Europeană.
Ministrul a subliniat că, în Bulgaria, povara fiscală pentru companii este cea mai mică din Uniunea Europeană, iar ţara se remarcă în privinţa stabilităţii macroeconomice.

Ruşii construiesc primul hotel în spaţiu.
Hotelul va fi denumit Commercial Space Station, va fi construit la o altitudine de 349 de kilometri şi va putea fi inaugurat în anul 2016 .
El va avea şapte locuri în patru cabine, precum şi geamuri imense pentru admirarea panoramei.
Preţurile sunt însă cam piperate: cinci zile de cazare vor costa circa 100.000 de lire sterline, iar drumul până acolo, încă 250.000 de lire sterline.
În schimb, turistul spaţial va primi o panoramă unică a planetei şi experimentarea gravitaţiei 0.

Călătoriile în timp nu pot fi posibile.
Cercetătorii coreeni au demonstrat că un foton nu poate depăşi viteza luminii în vid, ceea ce confirmă teoria lui Einstein că nimic nu poate călători cu o viteză mai mare de cea a luminii.
Astfel, călătoriile în timp, care presupun viteze mai mari decât viteza luminii, nu pot fi posibile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept