Maestrul Boris Cobasnian s-a mutat către Domnul

Maestrul Boris Cobasnian a murit.

Maestrul Boris Cobasnian s-a mutat  către Domnul, la vârsta de 85 de ani.
Personalitate a muzicii corale româneşti şi promotor al culturii muzicale în Dobrogea, maestrul s-a născut pe 9 martie 1926, în satul Petroşani – Bălţi din Basarabia, de Sărbătoarea Sfinţilor 40 de mucenici.
În anul 1959 maestrul a venit la teatrul Liric din Constanţa, unde timp de aproape 30 de ani a pregătit peste 40 de lucrări de operă şi operetă, precum şi 3 spectacole în premieră.
În 1960 a fondat corala « Vox Maris », cu care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale, în Italia, Germania, Spania şi Ungaria.
Mastrul a fost şi un bun pedagog pentru mulţi dirijori care s-au afirmat în viaţa corală naţională şi internaţională, fiind şi lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. .
Calităţile de compozitor, dirijor şi pedagog i-au fost recunoscute proverbial maestrului Boris Cobasnian prin zicala : „Maestrul scoate voce şi din piatră seacă”
Trupul maestrului se află depus la Casa Niculescu din zona Cimitirului Central.
Joi de la ora 9, trupul maestrului va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, iar de la ora 12, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de înmormântare.
Dumnezeu să-l odihnească.

Evocarea personalităţii maestrului Boris Cobasnian de către Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept