Ştiri 27 iulie 2011

Biserica ortodoxă cinsteşte astăzi pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Originar din Nicomidia, a primit la naştere numele de „Pantoleon”, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”.
A deprins secretele medicinei alături de un doctor din cetate, iar prin mijlocirea preotului Ermolae, a deprins învăţătura de credinţă.
Este botezat de Ermolae şi i se pune numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”.
Acest nume este pe deplin ilustrat de viaţa sa, deoarece se va dedica bolnavilor pe care îi tămăduieşte cu iscusinţa medicului, dar şi cu puterea credinţei.
S-a mutat la Domnul în jurul anului 305, în timpul persecuţiilor lui Diocleţian, fiind supus la chinuri grele şi în cele din urmă decapitat.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai populari sfinţi din calendarul creştin, fiind invocat deseori de către cei în suferinţe, ca unul care aduce grabnică vindecare.

Tenorul Costel Busuioc va concerta la Constanţa.
Spectacolul se va desfăşura astăzi, la ora 19.00, la Casa de Cultură, cu participarea orchestrei simfonice „Nae Leonard” din Galaţi.
Totodată, va avea loc şi spectacolul de poezie „The Word is love”, iar preţul unui bilet este de 20 lei.
Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor împreună cu Arhiepiscopia Tomisului.

Lectura va fi obligatorie în gimnaziu, din toamnă.
Aceasta după ce sondajele au arătat că unul din doi tineri cu vârsta de 15 ani citeşte, dar nu înţelege.
În acest context, secretarul de stat Oana Badea a susţinut că în învăţământul primar ora de lectură va fi trecută explicit, iar pentru ceilalţi ani va fi o oră a lecturii nu numai la limba română, ci şi la matematică, fizică sau alte materii.

Aproape un sfert dintre angajaţii români sunt obligaţi să muncească noaptea sau duminica.
Potrivit unui studiu, 16% din angajaţi lucrează frecvent seara şi 8% noaptea.
De asemenea, 21% din angajaţi au lucrat două sau mai multe sâmbete în ultima lună, iar 10% au lucrat două sau mai multe duminici.
Studiul mai arată că aproape 30% dintre cei care efectuează des ore suplimentare nu sunt plătiţi pentru acestea.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România cere anularea impozitării tichetelor de vacanţă.
Aceasta consideră ca fiind necesară şi introducerea acordării de tichete de vacanţă în locul primelor de concediu, care ar putea fi acordate şi de instituţiile statului.
Reprezentanţii ANAT spun că există avantaje majore pe care le au tichetele de vacanţă, ca instrument de stimulare a călătoriilor în România, dar şi reducerea evaziunii fiscale în turism.
De asemenea, tichetele de vacanţă ar determina şi motiva angajatorii să acorde beneficii angajaţilor, în condiţiile în care acestea ar fi scutite de impozite atât la angajator, cât şi la angajat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept