Ştiri 25 iulie 2011

Biserica Ortodoxă va cinsti miercuri pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, mâine, începând cu ora 17.00 Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală, urmată de procesiunea religioasă cu raclele ce conţin moaştele Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion.
Miercuri, începând cu ora 6, vor fi oficiate Taina Sfântului Maslu şi slujba de sfinţire a apei, iar de la ora 8.30, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Biserica rusă nu recunoaşte biserica românească de la Kamisovka, din Ucraina.
Potrivit Eparhiei Odessa a Bisericii Ortodoxe Ruse, Biserica românească din satul Kamisovka aparţine Mitropoliei Basarabiei, care este situată pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse şi de aceea nu poate recunoaşte existenţa acestui locaş şi nici slujbele care se efectuează acolo.
Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Kamisovka a fost ridicată cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi în prezent, este singura structură din Ucraina care activează în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Astăzi are loc întâlnirea regională din cadrul proiectului “Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate”.
Aceasta se desfăşoară în sala mare a Palatului Arhiepiscopal cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Evenimentul îşi propune să dezvolte capacitatea de acţiune a actorilor cheie în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane şi al integrării persoanelor traficate pe piaţa muncii.
Întâlnirea de lucru este organizată de Federaţia „FILANTROPIA”, împreună cu Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi Arhiepiscopia Tomisului.

Accesul elevilor în şcoală se va face numai pe baza cartelelor magnetice.
Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, care a precizat că măsura este menită să micşoreze absenteismul şi să sporească gradul de securitate în şcoli.
Potrivit Oanei Badea, tot din anul şcolar următor, în programele şcolare va fi reintrodusă ora de lectură obligatorie pentru elevii din clasele I-VIII.

Demnitarilor le-ar putea fi interzis să folosească maşinile de serviciu în scop personal.
Deputatul Călin Potor va iniţia o propunere legislativă în acest sens.
El a precizat că unii demnitari ai statului român profită nejustificat de avantajele pe care le presupune funcţia ocupată, arătând că este anormal ca aceştia să îşi folosească poziţia pentru a obţine servicii în beneficiul familiei şi al rudelor.

Comisia Europeană a introdus o nouă directivă privind securitatea jucăriilor.
Noile prevederi cer mai multă responsabilitate din partea producătorilor şi distribuitorilor de jucării din Uniunea Europeană, punând protecţia copiilor pe primul loc.
Astfel, jucăriile din pachetele cu alimente trebuie să fie ambalate separat şi este interzis ca jucăriile să poată fi accesate numai după ce alimentele din pachet au fost consumate.
Noua legislaţie era necesară în condiţiile în care peste 85% dintre jucăriile importate provin din China.

Tenorul Costel Busuioc va concerta la Constanţa.
Spectacolul se va desfăşura miercuri, la ora 19.00, la Casa de Cultură, cu participarea orchestrei simfonice „Nae Leonard” din Galaţi.
Totodată, va avea loc şi spectacolul de poezie „The Word is love”, iar preţul unui bilet este de 20 lei.
Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor împreună cu Arhiepiscopia Tomisului.

Ţările Uniunii Europene trebuie să elimine medicamentele falsificate de pe piaţă până în anul 2013.
Potrivit unei directive, statele membre vor verifica dacă fabricarea, importul si distribuţia medicamentelor respecta bunele practici.
De asemenea, toate site-urile specializate în vânzarea medicamentelor trebuie să conţină legături către paginile electronice ale autorităţilor competente.
Directiva s-a impus ca urmare a creşterii alarmante a numărului de medicamente falsificate, acestea conţinând fie ingrediente sub standardele de calitate, fie într-un dozaj necorespunzător, fie nu conţin deloc substanţe active.

Internetul cauzează dependenţă.
Aceasta este concluzia unor studii recente, potrivit cărora, internetul şi toate dispozitivele legate de el au devenit foarte importante pentru omenire.
Specialiştii spun că majoritatea oamenilor se simt supăraţi şi singuri în momentul în care sunt privaţi de accesul la Internet.
Astfel, un studiu a arătat că 53% dintre oameni se supără când nu reuşesc să acceseze Internetul şi 40% se simt singuri dacă nu sunt online, deşi situaţia durează o perioadă scurtă de timp.

De la 1 august fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite se vor epuiza.
Anunţul a fost făcut de farmacişti, care spun că singura soluţie pentru rezolvarea problemei rămâne rectificarea bugetară.
Criza medicamentelor îi îngrijorează cel mai mult pe bolnavi, care spun că vor sesiza forurile europene.
Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că vor primi sumele integrale pentru plata medicamentelor din programele naţionale de sănătate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept