Ştiri 15 iulie 2011

De astăzi, durata călătoriei cu trenul pe ruta Bucureşti – Constanţa va fi de două ore şi 30 de minute.
Anunţul a fost făcut ieri de compania CFR.
De asemenea, o dată cu finalizarea întregului program de reabilitare, durata călătoriei pe tronsonul Bucureşti – Constanţa este preconizată a fi de circa două ore şi 15 minute pentru trenurile care circulă fără oprire.

Românii trăiesc cu şase ani mai puţin decât restul europenilor.
Aşa arată o statistică recentă, iar una dintre cauze ar putea fi sistemul sanitar românesc care, conform specialiştilor, este cel mai slab finanţat din toată Europa.
Astfel, pentru sănătatea unui român, se cheltuieşte de zece ori mai puţin, comparativ cu media europeană.
De asemenea, în privinţa cheltuielilor pentru medicamente, statisticile arată că fiecărui român îi revin 75 de euro anual, în timp ce media europeană este de aproape 300 de euro.

Localitatea Techirghiol va fi declarată staţiune balneoclimatică.
Miniştrii turismului, sănătăţii şi educaţiei au semnat protocolul de colaborare privind promovarea şi dezvoltarea turismului medical.
În contextul semnării acestui protocol, s-a vorbit şi despre evaluarea resurselor terapeutice pentru zece localităţi şi areale făcute de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.
Acestea urmează să fie declarate, prin hotărâre de guvern, staţiuni balneo-climatice.
Este vorba, pe lângă Techirghiol, de Băile Olăneşti, Covasna, Băile Felix, Sovata, Amara, Băile Herculane, Băile Govora, Călimăneşti – Căciulata şi Ocna Sibiului.

Durata medie de înfiinţare a unei firme va scădea la trei zile.
Guvernul şi-a propus să simplifice procedurile administrative pentru derularea unei afaceri, astfel încât durata medie de înfiinţare a unei firme să scadă de la zece zile în prezent, la maxim trei zile, conform recomandării Uniunii Europene.
El a asigurat că reducerea termenului de înfiinţare a unei firme, solicitată şi de către mediul de afaceri, este pe agenda imediată a Guvernului.

Construcţia primelor grădiniţe şi creşe va începe în luna septembrie.
Anunţul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.
Ministrul anunţa anul trecut, că Guvernul a aprobat demararea unui program prin care se urmăreşte construcţia a 400 de creşe în anul 2011, urmând ca autorităţile locale să pună la dispoziţie terenurile.

Uniformele şcolare ar putea fi obligatorii.
Premierul Emil Boc a solicitat ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să pregătească o lege prin care să fie introdusă obligativitatea uniformei şcolare pentru clasele 1-8, cu un model care să fie stabilit de fiecare unitate şcolară în parte.
El a precizat că statul va acoperi cheltuielile aferente acestor uniforme pentru familii cu venituri reduse.

Subvenţiile pentru energia verde vor creşte din luna septembrie.
Noua legislaţie care acordă mai multe stimulente producătorilor de energie regenerabilă ar putea fi aplicată de la 1 septembrie, moment în care preţul final al electricităţii va creşte cu circa 4%.
Furnizorii de energie vor fi obligaţi să precizeze în factură cât plăteşte fiecare consumator pentru a susţine energia verde.
Comisia Europeană a aprobat, în urmă cu doua zile, schema de certificate verzi prin care va fi susţinută producţia de energie din surse regenerabile.

Traficul pe Podul Giurgiu-Ruse va fi restricţionat până la sfârşitul lunii august.
Restricţia a fost impusă după ce ţara vecină a demarat proiectul de reabilitare a părţii bulgare a podului.
Cu această ocazie vor fi instalate marcaje rutiere temporare şi semafoare pentru restricţionarea traficului la o singură bandă de circulaţie.

Astăzi este ultima zi în care românii mai pot încheia poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor.
Lipsa acesteia va fi sancţionată de către primărie cu amendă de până la 500 de lei, din luna august 2012.
Societatea care emite poliţele va încheia protocoale de colaborare cu primăriile şi alte autorităţi pentru vânzarea acestora.
Măsura vizează creşterea numărului de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale cum ar fi, cutremure, alunecări de teren şi inundaţii.

Românii sunt sfătuiţi să ceară recuperarea taxei auto.
Avocaţii avertizează că autorităţile statului încearcă să găsească motive, pentru a nu mai restitui cele peste 850 milioane de euro achitate de români din 2008 şi până la sfârşitul anului trecut.
În prezent există circa 40 mii de cereri de rambursare a taxei auto, iar cea mai mare parte a instanţelor judecătoreşti au decis să restituie banii pe taxa auto celor care au cerut înapoi taxa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept