Ştiri 13 iulie 2011

Vremea caniculară revine de mâine în toată ţara.
Astfel, cele mai mici temperaturi nu vor scădea sub 27-28 de grade şi doar la munte vor mai fi şanse de ploaie.
Potrivit ANM, disconfortul termic se va accentua în Câmpia de Vest şi Câmpia Română, iar temperaturile maxime vor atinge 37 de grade.

Votul prin corespondenţă ar putea fi introdus până la alegerile din 2012.
Ministrul de Externe Teodor Baconschi, a declarat că a fost adoptată din punct de vedere politic Legea votului prin corespondenţă şi introducerea acestui sistem până la alegerile din 2012.
El a precizat că s-a convenit comasarea celor două proiecte de lege a votului prin corespondenţă, cel propus de Guvern şi cel aflat pe masa Parlamentului.

Legea reabilitării faţadelor clădirilor va intra în vigoare pe 10 august.
Autorităţile administraţiei publice locale au termen până la 10 noiembrie pentru inventarierea clădirilor care intră în program.
Deţinătorii clădirilor care, prin nivelul de degradare a faţadei, pun în pericol siguranţa populaţiei, sunt obligaţi ca, din proprie iniţiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitare.
În situaţia în care deţinătorii clădirilor nu iau din proprie iniţiativă aceste măsuri, autorităţile administraţiei publice locale îi va notifica în legătură cu obligaţiile care le revin.

Poşta Română va restructura 1.400 de posturi.
Compania analizează în prezent, înfiinţarea unei societăţi de asigurare şi a unei bănci, după ce a renunţat la contracte de peste 400 de milioane de euro.
Poşta va continua reorganizarea reţelei, prin desfiinţarea a 450 de subunităţi, care va însemna restructurarea a 1.400 de posturi, iar reţeaua va ajunge la 6.100 de oficii.
Directorul general al companiei, Daniel Neagoe a declarat că în urma celei de-a doua etape a restructurării, personalul va fi redistribuit în alte unităţi ale companiei.

Sarea creează dependenţă la fel ca şi drogurile sau ţigările.
Specialiştii explică faptul că acesta este motivul pentru care oamenilor le este atât de greu să renunţe la ea, în ciuda faptului că ea provoacă hipertensiune sau boli de inimă.
Specialiştii australieni şi americani au lucrat pentru un studiu realizat pe şoareci.
O parte din şoareci a fost complet lipsită de sare timp de 3 zile.
Oamenii de ştiinţă au constatat că îndată ce organismul îşi primeşte „doza“ de sare, creierul se calmează, efectul fiind imediat, la fel ca şi în cazul drogurilor.

Grecia susţine aderarea României la spaţiul Schengen fără nicio condiţionalitate.
Mesajul a fost transmis cu ocazia întâlnirii pe care secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a avut-o, ieri, la Atena, cu ministrul elen al afacerilor externe.
Oficialul elen a reconfirmat menţinerea acestei poziţii care are în vedere aderarea României fără niciun fel de condiţionalităţi sau legături cu alte dosare europene şi a exprimat apreciere pentru contribuţia părţii române la operaţiunile de la frontiera greco-turcă.

Elevii români au un nivel scăzut al competenţelor de citire.
Aşa arată cel mai nou studiu al Comisiei Europene privind competenţele elevilor de pe continent.
De asemenea, în şcolile româneşti lipsesc specialişti care să le ofere copiilor rămaşi în urmă sprijin pentru a recupera decalajele.
Cercetarea arată că peste 40% din adolescenţii de 15 ani şi peste 38% din elevii de clasa a IV-a citesc cu dificultate.
Potrivit aceluiaşi studiu, băieţii sunt de două ori mai predispuşi decât fetele să aibă probleme cu cititul la nivelul întregului continent, însă cele mai mari diferenţe au fost înregistrate în România, Franţa, Portugalia şi Suedia.

Vineri este ultima zi în care românii mai pot încheia poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor.
În caz contrar ei riscă să primească o amendă între 100 şi 500 de lei.
O poliţă obligatorie costă 10 sau 20 de euro în funcţie de materialul din care este construită locuinţa şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro.

Ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat în toamnă.
Declaraţia aparţine ministrului Turismului, Elena Udrea care a precizat, totodată, că pentru înfiinţarea acestui minister este nevoie de votul Parlamentului.
Ministrul a dat exemplul Poloniei, unde gestionarea fondurilor europene a fost centralizată într-un singur minister, având ca urmare creşterea ratei de absorbţie.

Fumatul în timpul sarcinii creşte riscul defectelor din naştere la copii.
Potrivit unui studiu, acest risc poate creşte în medie cu 25% pentru fumătoare.
În afara gradului mai mare de avorturi spontane şi greutatea mică la naştere, acesta este încă un motiv pentru care specialiştii recomandă renunţarea la tutun.
Defectele din naştere se referă la lipsa membrelor, infecţii gastrointestinale, defecte la ochi sau la nivelul scalpului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept