Știri 15 octombrie 2021

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine seara la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Apostol și Evanghelist Luca și al Învierii Domnului.
Duminică dimineață, ierarhul nostru va oficia slujba de sfințire mare a bisericii Adormirea Maicii Domnului din Hârșova.
Credincioșii vor putea intra prin Sfântul Altar.
Luni, de la ora 7:15 arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie de hram la biserica Sfântul Apostol și Evanghelist Luca din localitatea Horia județul Constanța.

Instituţiile publice nu vor mai putea solicita cetățenilor copii după acte.
Așa prevede un proiect de lege care va merge la promulgare, la șeful statului.
În țara noastră sunt în vigoare 800 de legi prin care se solicită copii după acte pe care tot statul le-a emis.
Instituţiile și administraţiile publice centrale le cer acum persoanelor fizice sau juridice copii de pe avize sau alte documente emise de alte instituţii publice.
Legea ar urma sa fie aplicata de anul viitor.

ANM a emis o atenționare cod galben de ploi abundente în mai multe județe printre care și Constanța.
Aceasta este valabila până mâine la ora 14.00.
In intervalul menționat, în Dobrogea, Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.
În regiunile sudice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

Angajații nevaccinați din sistemul de sănătate, public sau privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii.
Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament proiectul de lege.
Premierul a precizat faptul ca proiectul este valabil şi pentru cei de la IGSU şi Aviaţie.

Constănțenii cu venituri mici pot depune cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru a beneficia de ajutorul de încălzire a locuinței și pentru suplimentul de energie.
În funcţie de sistemul de încălzire utilizat în locuinţă, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt: ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat; pentru gaze naturale; pentru energie electrică; pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.
Solicitările se pot depune lunar, până pe data de 20, pentru a putea fi luaţi în evidenţă cu luna respectivă.

Activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor din Constanța va fi suspundată din cauza creșterii incidenței la nivelul municipiului.
Conform Comitetului Local pentru Situații de Urgență, acestea pot fi deschise fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 22.00, însă doar în județele sau localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de două cazuri la mia de locuitori, dar mai mică de 3/1000.
Activitățile sunt interzise la nivelul județelor și localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Certificatul sanitar COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă în Italia.
În primele ore de la impunerea paşaportului de vaccinare la locul de muncă au avut loc proteste.
Majoritatea populaţiei susţine obligativitatea permisului verde, dar angajaţii din porturi sau transporturi rutiere ameninţă cu blocarea activităţii şi a căilor de acces.
Sunt două sectoare în care numărul vaccinaţilor este redus, iar cei fără paşaport riscă amenzi de până la 1500 de euro şi suspendarea fără salariu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept