Știri 24 septembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine de la ora 8.00, Sfânta Liturghie la mănăstirea Stejaru, județul Constanța.
Aceasta are hramul Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, serbat de către Biserică duminică, 26 septembrie.
Tot mâine, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului, al Sfântului Voievod Neagoe Basarab și al Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de târnosire a bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul și Sfintele Mironosițe” din cadrul mănăstirii Pantocrator (comuna Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman). Slujba va fi urmată de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Constănțenii sunt invitați la conferința intitulată ”Sensul suferinței”.
Aceasta se va desfășura sâmbătă, de la orele 17.00, la Curtea Brâncovenească.
Invitați vor fi Pr. Dr. Ștefan Mindea, Pr. Cezar Axinte și Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic.
Conferința va fi precedată de expoziția cu tema ”Doamna Maria Brâncoveanu”, prezentată de Alexandra Brutaru.

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu.
Cursurile vor fi organizate gratuit, începând din 15 octombrie, pentru un număr de 32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și vor avea o durată totală de 360 de ore.
După susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional și european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii.
După absolvire, celor 32 de persoane calificate li se va acorda o subvenție în valoare de câte 1.800 de lei și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor de bătrâni la domiciliu.

Copiii până în 12 ani sunt exceptaţi de la măsura carantinării şi obligativităţii prezentării unui test RT-PCR.
Decizia a fost luată ieri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).
Până în prezent, vârsta limită era 6 ani.
Totodată, Guvernul a decis ca, în localitățile în care rata de infectare este peste 6 cazuri la mia de locuitori, va fi introdusă carantina de noapte în weekend, iar în 16 localități din țară în care incidența depășește 7,5 cazuri la mie, carantina de noapte va putea fi impusă pe tot parcursul săptămânii.
Persoanele vaccinate vor putea circula fără restricţii în localităţile carantinate.

Banii aferenți tichetelor „Respect” acordate de Primăria Constanța vârstnicilor vor fi dați pe carduri.
Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal la ședința ordinară a acestei luni.
Viceprimarul Ionuț Rusu a precizat că economia realizată la bugetul local prin transformarea tichetelor în carduri este, în patru ani, de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni mâine, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 8.30 – 13.00.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Cancerul poate fi depistat și tratat, inclusiv în pandemie.
Autoritățile promit că accesul la diagnostic și tratament nu va mai fi restricționat și caută soluții pentru îmbunătățirea accesului la tratament în spitale, mai ales acum, în pandemie.
De asemenea, fundațiile umanitare strâng fonduri pentru ca femeile din zone defavorizate să aibă acces la diagnostic și prevenție.
În România, mor anual 3000 de femei răpuse de cancer mamar pentru că ajung târziu la spital.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept