Știri 21 septembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Astfel, de la ora 7.45, va săvârși Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00, Taina Sfântului Maslu.
Joi, de la ora 7.30, cu binecuvântarea IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Florești, din apropierea Clujului, apoi va oficia Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioan;
De la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 1 octombrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Casicea, Căscioarele, G-ral. Scărișoreanu, Independenta, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

Constănțenii sunt invitați la conferința intitulată ”Sensul suferinței”.
Aceasta se va desfășura sâmbătă, de la orele 17.00, la Curtea Brâncovenească.
Invitați vor fi Pr. Dr. Ștefan Mindea, Pr. Cezar Axinte și Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic.
Conferința va fi precedată de expoziția cu tema ”Doamna Maria Brâncoveanu”, prezentată de Alexandra Brutaru.

Locuitorii din Eforie Nord și Eforie Sud sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura mâine la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Eforie Sud, între orele 8.30 – 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Femeile se pot testa gratuit pentru diagnosticarea cancerului de col uterin.
Caravana Mobilă Renaşterea va ajunge și în județul Constanța, unde va staționa la Agigea, în perioada 18 octombrie – 11 noiembrie.
Timp de 3 luni, aproximativ 1.200 de femei vor avea acces gratuit la testarea Papanicolau.
Persoanele care își doresc să beneficieze de testarea Papanicolau gratuită se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652.

Poliţia Rutieră organizează astăzi, mai multe acţiuni de control în marile oraşe şi pe drumurile naţionale cu ocazia Zilei Europene fără persoane decedate în accidente de circulaţie.
Principalele cauze generatoare de accidente sunt viteza excesivă şi traversarea neregulamentară a pietonilor, care plasează țara noastră pe ultimul loc în Europa la capitolul siguranţă rutieră.
Week-end-ul trecut, în toată ţara au fost aplicate peste 20.000 de amenzi, cele mai multe pentru depăşirea vitezei legale şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
De asemenea au fost reţinute peste 2.000 de permise, jumătate pentru viteză excesivă.

Timișoara este primul oraș din țară unde certificatul verde devine obligatoriu, după ce incidența infectărilor cu Covid a ajuns la 3,54 la mia de locuitori.
Operatorii economici, cei din industria ospitalității precum și organizatorii de nunți sau botezuri sunt obligați să verifice la intrarea certificatele verzi care atestă schema completă de vaccinare.
Decizia luată a împărțit timișorenii în două tabere: unii o văd necesară, alții cred că e discriminatorie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept