Știri 20 septembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 7,30 Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Miercuri, va săvârși de la ora 7.45, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, iar de la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu, la același lăcaș de cult.
Joi, de la ora 7.30, cu binecuvântarea IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Florești, din apropierea Clujului, apoi va oficia Taina Sfântului Botez pentru pruncul Ioan;
De la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Constănțenii sunt invitați la conferința intitulată ”Sensul suferinței”.
Aceasta se va desfășura sâmbătă, de la orele 17.00, la Curtea Brâncovenească.
Invitați vor fi Pr. Dr. Ștefan Mindea, Pr. Cezar Axinte și Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic.
Conferința va fi precedată de expoziția cu tema ”Doamna Maria Brâncoveanu”, prezentată de Alexandra Brutaru.

Locuitorii din Eforie Nord și Eforie Sud sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura miercuri la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Eforie Sud, între orele 8.30 – 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte.
Anunţul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.
El a adăugat că, pentru a se elimina dificultăţile de accesare a serviciilor medicale, Ministerul Sănătăţii a lucrat la implementarea şi definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschide pentru toţi pacienţii.

Constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă timp de trei zile, începând de astăzi.
Electrocentrale Constanța SA va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea pregătirii pentru sezonul rece.
Lucrările planificate vor fi finalizate în după amiaza zilei de miercuri, urmând a se proceda ulterior la încărcarea instalațiilor din centrală.

Elevii vor face ore online în localităţile în care rata de infectare depăşeşte 6 la mie.
Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a precizat că infectările în rândul minorilor, raportate săptămâna trecută, nu au fost generate de întoarcerea în clase.
Ministrul Educaţiei a mai spus că, de săptămâna aceasta, centralizarea va fi făcută de DSP-uri în fiecare zi de miercuri.

Prețul apei de izvor îmbuteliate va crește în perioada următoare cu 20%.
Producătorii anunță că actualele tarife nu mai pot fi menținute pentru că s-au scumpit ambalajele, energia electrică și combustibilii.
Prețul apei îmbuteliate este influențat și de fluctuațiile cursului de schimb leu-euro, mai spun producătorii, care cer sprijinul statului pentru încurajarea acestor activități economice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept