Știri 17 septembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți mâine, de la ora 7.30, pictura bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din satul Lespezi, comuna Dobromir, județul Constanța, apoi va oficia Sfânta Liturghie.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, de la ora 7.30, va oficia slujba de sfințire a noii clopotnițe, a clopotului și a altarului de vară „Sfânta Mare Muceniță Marina” la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Techirghiol, urmată de Sfânta Liturghie.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine dimineață la ora 10.00.
Astfel, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.
Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

Constănțenii pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun din municipiu, în acest week-end.
Primăria anunţă că decizia a fost luată pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilității.
Persoanele care dețin abonamente valabile vor beneficia de o prelungire a acestora cu 3 zile calendaristice.

Certificatul verde COVID este obligatoriu pentru acces la activităţi neesenţiale în localităţile cu rata de incidenţă peste 3 la mie.
Activitatea în cinematografe, instituţii de spectacole sau concerte se poate desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măştii de protecţie;
Organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie.
Evenimentele private în spaţii închise (nunţi, botezuri), în saloane, cămine culturale și restaurante, pot avea loc cu participarea a maxim 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

Ministerul Sănătăţii a alocat peste 90 milioane de lei pentru plata restantă a personalului medical implicat în procesul de vaccinare.
Banii sunt pentru lunile mai, iunie şi iulie.
În prezent, se calculează necesarul pentru luna august, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.
Potrivit ultimelor date oficiale, sunt peste 580 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populaţiei, în România.

Guvernul italian a generalizat obligativitatea paşaportului sanitar la locul de muncă indiferent de sectorul de activitate.
Este una dintre cele mai dure măsuri anti-COVID din lume, deşi aproape 70% din populaţia Italiei de peste 12 ani este vaccinată.
De la 15 octombrie nu va fi permisă intrarea într-o fabrică, într-un birou, pe un şantier, în casa unei familii pentru curăţenie sau la orice alt loc de muncă public sau privat fără un certificat digital COVID.

Astăzi este Ziua Mondială pentru Siguranța Pacienților.
Peste 6.000 de nou-născuți mor în fiecare zi, în lume.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă toate părțile implicare în domeniul siguranţei pacienţilor să „acționeze pentru o naștere sigură și respectabilă!”.
Tema din acest an este „Îngrijirea sigură a mamei și nou-născutului”.
Peste 800 femei mor în fiecare zi din cauze care pot fi prevenite, probleme apărute în timpul sarcinii sau în timpul nașterii.
Având în vedere riscurile la care sunt expuse femeile și nou-născuții din cauza îngrijirilor neadecvate, agravate de întreruperea serviciilor esențiale de sănătate cauzate de pandemia de COVID-19, campania este și mai importantă în acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept