Știri 18 iunie 2021

Ips Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astăzi de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica Adormirea Maicii Domnului din Cobadin.
Mâine, de la ora 7.15, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de slujba pomenirii morților, la biserica Sfânta Treime din satul Culmea Nord.
De la ora 21.30, ierarhul nostru va oficia Acatistul Preasfântului și de Viață Făcătorului Duh și Acatistul Sfintei Treimi, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.
Duminică, Biserica Ortodoxă va praznui Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.30, la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.30 va oficia Pavecernița Mare la mănăstirea Văcăreștii Noi, din localitatea Lumina, împreună cu Preasfințitul Ilarion, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Luni, IPS Teodosie și PS Ilarion vor săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi, cu hramul Sfânta Treime, de la ora 8.45.

ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica și cantități însemnate de apa pentru toată țara.
Aceasta este valabila până duminică seara, la ora 22.00.
În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

CT BUS introduce de astăzi, linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia.
Tot de astăzi se prelungește linia 100 până în stațiunea Mamaia.
Astfel, traseul 100 devine 100M, și circulă pe ruta Gară – Sat Vacanță – Stațiunea Mamaia și retur.
Abonamentele emise pe linia 100 vor fi valabile pe linia 100M până la expirarea acestora.
Prețul unei călătorii este de 3 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului.

Minerii se vor putea pensiona la 52 de ani.
Legea a fost aprobata de Parlament.
Peste 8.300 de mineri vor fi disponibilizați în următorii ani, în contextul planurilor europene de renunțare la cărbune, un combustibil foarte poluant.
Guvernul propune o ordonanță de urgență prin care aceștia să primească venituri de completare, în funcție de vechime. Parlamentul însă, a decis ca minerii și energeticienii să fie încadrați la condiții speciale de muncă și să se poată pensiona anticipat.

Moscova introduce vaccinarea obligatorie pentru 60 la sută din angajații la stat.
Autoritatea pentru sănătate publică din capitala rusă a emis un decret, conform căruia lucrătorii din domeniul transporturilor, sănătate, învățământ și alte servicii sociale trebuie să fie vaccinați cu prima doză până pe 15 iulie iar cu a doua, până pe 15 august.
Autoritățile moscovite motivează luarea acestei decizii în urma situației epidemiologice dramatice.
De asemenea, guvernul de la Londra urmează să anunțe obligativitatea vaccinării pentru angajații din căminele de bătrâni.

Aproape un sfert dintre persoanele care au contractat maladia COVID-19 se confruntă, la cel puţin o lună după trecerea prin boală, cu probleme de sănătate pe care nu le-au experimentat înainte de infectare.
Așa arată un studiu de amploare, care a analizat aproape 2 milioane de americani afectaţi de noul coronavirus.
Principalele două probleme experimentate erau durerile (nevralgie sau dureri musculare), pentru 5% dintre persoanele analizate, şi dificultăţile respiratorii, pentru 3,5% dintre cazuri.
Acestea au fost urmate de hipertensiune, indispoziţie sau stare de mare oboseală, anxietate şi probleme intestinale.
Potrivit specialiștilor, acesta este cel mai mare studiu realizat vreodată pentru a analiza efectele pe termen lung ale maladiei COVID-19.

Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital.
Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Metodologia ar putea fi extinsă și la părinții care se internează împreună cu copiii.
În plus, spitalele au posibilitatea de a crea zone-tampon unde să cazeze pacienții care se testează înainte ca rezultatul testului să fie gata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept