Știri 17 iunie 2021

Ips Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii Cuvântul ierarhului, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Înălțării Domnului, la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.40, iar de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica Adormirea Maicii Domnului din Cobadin.
Sâmbătă, de la ora 7.15, va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de slujba pomenirii morților, la biserica Sfânta Treime din satul Culmea Nord.
De la ora 21.30, ierarhul nostru va oficia Acatistul Preasfântului și de Viață Făcătorului Duh și Acatistul Sfintei Treimi, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.
Duminică, Biserica Ortodoxă va praznui Pogorârea Sfântului Duh sau Rusaliile.
Cu acest prilej, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 8.30, la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.30 va oficia Pavecernița Mare la mănăstirea Văcăreștii Noi, din localitatea Lumina, împreună cu Preasfințitul Ilarion, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Luni, IPS Teodosie și PS Ilarion vor săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi, cu hramul Sfânta Treime, de la ora 8.45.

Zilele Europene ale Arheologiei se desfasoara la Constanta.
Cu acest prilej, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează în perioada 18-20 iunie o serie de evenimente dedicate celebrării acestei sarbatori.
Vineri si sambata activitatile sunt programate in Constanta in incinta muzeului iar duminica la Complexul Muzeal „Tropaeum Traiani” din localitatea Adamclisi.

Plata locurilor de parcare din Constanța va incepe de maine.
Aceasta se va putea realiza cu ajutorul apicatiei „Constanța Parking”, in prima etapă, numai pentru Zona 0.
Aplicatia va fi disponibilă începând de maine si va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR.
Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica și cantități însemnate de apa pentru toată țara.
Aceasta este valabila de astăzi și până duminică seara, la ora 22.00.
În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

Munca de la distanţă va fi preferată de angajaţi şi după terminarea pandemiei.
Acest tip de munca este preferat de angajati pentru că oferă mai multă flexibilitate si economie de timp și de bani.
Telemunca este avantajoasă și pentru angajatori, care nu mai au costuri mari cu utilitățile sau chiria pentru sediu și, în plus, pot să recruteze personal de la mare distanță.
Există, însă și un segment de angajați care nu agreează munca de acasă – din cauza condițiilor necorespunzătoare, sau a izolării față de colectiv.

Somnul insuficient duce la creşterea în greutate.
Potrivit experților, somnul este important pentru echilibrarea hormonilor din organism.
În cazul unui somn insuficient, corpul produce anumiti hormoni în exces, ceea ce provoacă senzaţia de foame.
De asemenea, persoanele care dorm mai puţin de 6-8 ore pe noapte consumă cu până la 40% mai multe calorii pe zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept