Știri 11 iunie 2021

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Ierarh Luca al Crimeii.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară, de la ora 17.00, Taina Sf. Maslu la biserica “Sfântul Nectarie” din cartierul Medeea, care are și hramul “Sf. Luca al Crimeii”.
Mâine, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului.

ANM a prelungit informarea meteorologica de instabilitate atmosferica pentru toată țara.
Aceasta este valabila până duminică la ora 23.00.
În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.
Aceste fenomene se vor semnala astăzi și mâine, îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului.
Din noaptea de sâmbătă spre duminică, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

Angajații de la stat nu vor mai avea voie să primească și pensie și salariu în același timp.
În schimb, pot opta să se pensioneze la 70 de ani.
Guvernul a aprobat un proiect de lege pe această temă, care urmează să fie dezbătut în regim de urgență în Parlament.

În cazul nunților și botezurilor nu este permisă cumularea numărului de invitați de la interior și exterior.
Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
Clarificările au fost făcute în contextul în care Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând de mâine.
S-a stabilit extinderea numărului de persoane care pot să participe la evenimente private, nunţi, botezuri la maxim 200 în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare.
Condiţia este ca participanţii să fie vaccinaţi, testaţi sau să fi trecut prin boală, a precizat Raed Arafat.

Statul va reţine din 2023 contribuţii sociale şi impozit pe venit celor care lucrează în gospodării în folosul altei persoane.
Potrivit Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, lucrătorul casnic nu va mai fi plătit cu bani „în mână”, nefiscalizaţi, ci va primi echivalentul lor în tichete de muncă. Cu aceste bonuri ei vor merge la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ce va reţine şi va plăti, în numele lucrătorului, contribuţiile sociale şi impozitul pe venit aplicate la suma totală deţinută sub formă de tichete de muncă.

Oscilațiile climatice ne influențează sănătatea.
Deși tendința globală e de încălzire, am avut cea mai rece primăvară din ultimii 34 de ani, spun specialiștii.
Poluarea și aerul rece cu schimbările bruște de temperatură, potrivit medicilor, îi poate afecta pe cei cu boli cronice, dar mai ales pe copii, în cazul cărora crește riscul de infecții respiratorii.
Toate aceste schimbări ale vremii au consecințe și asupra culturilor agricole, potrivit specialiștilor.
Prognozele meteorologilor arată că și a doua parte a lunii iunie va fi una cu instabilitate, variații de temperatură și ploi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept