Știri 8 iunie 2021

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în această noapte în parcul catedralei arhiepiscopale din Constanța.
De la ora 23.00, ierarhul nostru va oficia slujba de Odovanie a Învierii Domnului, identica cu cea din noaptea de Paști.
Credincioșii nu vor mai primi însă, Sfânta Lumină.

Noi străzi din municipiul Constanța sunt construite de la zero.
Din această săptămână, încep lucrările de investiții în infrastructura rutieră pe străzile Tache Ionescu și Theodor Pallady din cartierul Palazu Mare.
In ceea ce priveste modernizarea traseelor pietonale, lucrările avansează pe bulevardul Mamaia, porțiunea cuprinsă între străzile Mircea cel Bătrân și Bucovinei.
De asemenea, pe strada Unirii, se reamenajează trotuarele pe porțiunea cuprinsă între strada Prelungirea Unirii și bulevardul Mamaia.

ANM a emis o informare meteorologica de instabilitate atmosferica accentuată pentru toată țara.
Aceasta este valabila de astăzi si până joi, la ora 23.00.
În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.
Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Proiectul privind implementarea rețelelor 5G a fost adoptat de Senat, cameră decizională.
Legea are drept scop adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii și echipamente utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice.
Prin intermediul acestora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.

Parizerul pentru copii, Martinel Mortadella, a fost retras de la vânzare în urma unor suspiciuni că ar putea fi contaminat cu metale grele.
Loturile retrase se găseau la vânzare în mai multe magazine din țară.
Produsul a fost retras de la raft, iar persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să îl arunce sau să îl returneze.
Este vorba despre loturile de parizer pentru copii Martinel Mortadella 90 gr, cu termenul de valabilitate până la data de 1, respectiv 05.07.2021.

Peste 73 de mii de vouchere sunt alocate pentru etapa a doua a programului ”Rabla pentru electrocasnice”.
Aceasta etapa se adresează celor care vor sa achiziționeze televizoare, laptopuri sau tablete.
Voucherul poate fi utilizat în magazinele fizice, prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, și în magazinele online, prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului.

Persoanele peste 40 de ani ar putea beneficia mai uşor de setul de analize medicale anuale decontate de stat pentru prevenţia bolilor cronice.
De la 1 iulie ar urma să intre în vigoare un nou contract-cadru cu medicii de familie, care va reglementa accesul la examenele de laborator pentru prevenţie.
Deocamdată au loc consultări între reprezentanții Ministerului Sănătăţii şi medicii de familie privind termenii noului contract-cadru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept