Știri 7 iunie 2021

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară de la orele 18:00 taina Sfântului Maslu la biserica Sfântul Haralambie din Constanța zona Boema.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală de la ora 7.40.
Noaptea, de la ora 23.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Odovanie a Învierii Domnului, identica cu cea din noaptea de Paști, în parcul Catedralei arhiepiscopale, însă nu se va mai oferi Sfânta Lumină credincioșilor.

De luna aceasta, accesul în Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța este gratuit pentru toate categoriile de utilizatori.
Conform unei Hotărâri a Consiliului Județean, au fost eliminate taxele pentru emiterea de permise de acces, acestea urmând a se elibera gratuit, în baza actului de identitate.
Până la începutul lunii iunie, prețul întreg al unui permis era de 20 de lei/an, iar pentru elevi, studenți, șomeri și pensionari se acorda reducere în baza documentului care atesta această calitate.

O nouă versiune a aplicaţiei de plată a parcării ‘Constanţa Parking’ va fi disponibilă în curând.
Prin intermediul acesteia, cetăţenii vor avea la dispoziţie o metodă simplă şi eficientă de a plăti rapid şi uşor timpul de parcare.
Aplicaţia va permite efectuarea plăţii parcărilor de scurtă durată prin SMS şi CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 şi zona 2 ale oraşului.
Într-o primă etapă, aplicaţia va fi disponibilă pentru zona 0.

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de astăzi la examenul de Evaluare Națională.
Ei pot depune dosarele timp de cinci zile.
Anul acesta Evaluarea Națională vine cu schimbări în programa școlară, modelele de subiecte fiind publicate în ultimele săptămâni pe site-ul Ministerului Educației.
Prima probă a examenului care permite admiterea la liceu, cea la Limba și Literatura Română, are loc în 22 iunie, iar cea la Matematică două zile mai târziu.

Astăzi este Ziua mondială a siguranței alimentelor.
În fiecare an, 3 milioane de oameni mor din cauza bolilor alimentare și a apei.
De asemenea, una din 10 persoane se îmbolnăvește din cauza consumului de alimente nesănătoase, iar siguranța alimentelor reprezintă o amenințare tot mai mare pentru sănătatea umană.
40 la sută dintre copiii cu vârsta sub 5 ani suferă de intoxicații alimentare și 125.000 mor în fiecare an.

Persoanele imunizate anti-COVID-19 cu schema completă vor putea intra fără restricţii în Spania de astăzi.
Sigura condiție este să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin.
Tot de astăzi, Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie.

Voucherele emise în cea de a doua etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” pot fi folosite de astăzi.
Voucherele sunt în valoare de 400 de lei fiecare pentru televizoare, având cel puțin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.
Urmează și o a treia etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” între 18 iunie și 1 iulie în care vor fi emise vouchere pentru cumpărarea de aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept