Știri 3 iunie 2021

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii ”Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de sărbătoarea Sfinților mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel, Ierarhul nostru va răspunde invitației PS Visarion și va participa la Sfânta Liturghie oficiată la Niculițel, unde au fost descoperite sfintele moaște.
De la ora 18.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din Constanța, zona Faleză Nord.

DSP Constanța organizează o campanie de vaccinare Drive-Through, cu serurile Pfizer / Johnson & Johnson.
Aceasta se va desfășura vineri şi sâmbătă, în parcarea din zona Hanul cu Pește, din Mamaia Sat între orele 11:00 şi 18:00.
Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile.

Opt locuințe protejate vor fi construite în localitățile Chirnogeni și Topraisar, pentru beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
La Chirnogeni a început deja ridicarea a patru astfel de locuințe, cu o capacitate de 10 locuri fiecare.
Imobilele vor fi gata până la sfârșitul anului și îi vor găzdui pe cei 40 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Techirghiol.

Vremea în luna iunie va fi mai rece decât normalul termic.
În trei din următoarele patru săptămâni vor fi ploi torențiale.
Potrivit meteorologilor, vremea va fi mai rece decât normalul acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice.
Ploile vor fi abundente în regiunile centrale și nordvestice, iar în restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Elevii vor putea evalua activitatea profesorilor, semestrial.
Dreptul elevilor de a acorda feedback anonim profesorilor este prevăzut încă din anul 2016 de la adoptarea Statutului Elevului. Totuşi foarte puţine unități de învățământ din țară au acordat această opțiune elevilor.
Aceasta masura asigura respectarea dreptului elevilor, creând o punte de comunicare între elevi și profesori, în vederea construirii unui spațiu propice învățării.
Astfel, cadrele didactice pot observa în ce moduri își pot îmbunătății activitatea de predare și evaluare, înțelegând nevoile fiecărui elev.
Totodată, elevii pot învăța cum să își structureze o opinie, să evalueze obiectiv calitatea actului educațional de care beneficiază și să își exprime gândurile într-un mod constructiv, nonviolent.

Târgul de universităţi în străinătate este organizat la Constanţa.
Elevii care se pregătesc pentru admiterea la facultate au posibilitatea să participe, la un târg de universităţi organizat la Constanţa.
Evenimentul dedicat educaţiei în străinătate, va avea loc joi, 10 iunie, la Tomis Hub Constanţa, în Tomis Mall.
Pentru a participa la eveniment, elevii se pot înregistra gratuit, pe site-ul integraledu.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept