Știri 25 mai 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 7.40 Sf. Liturghie, la Catedrala arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Tot mâine, de la ora 23.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Ioan Rusul”, din apropierea localităţii Palazu Mic, jud. Constanţa, cu prilejul hramului.
Joi, de la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Vineri, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, urmată de sfințirea lucrărilor efectuate la temelia bisericii „Sfântul Ioan Rusul” din orașul Ovidiu (lângă podul de cale ferată).
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Ioan Rusul, ale Sfântului Apostol Petru și ale Sfântului Nectarie.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge sau plasmă.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, sunt așteptate sâmbăta aceasta, la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga, în intervalul orar 8.30 -13.00.
Potrivit Centrului, este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puţin de 24 de ore de la start.
Potrivit Ministerului Mediului, au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice și vor fi validate în cursul săptămânii viitoare.
Etapa 2 – pentru televizoare, laptopuri şi tablete – începe pe 4 iunie, ora 10:00 şi se va desfăşura în aceleaşi condiţii.

Noua variantă a legii pensiilor va fi una favorabilă pensionarilor. Declarația aparține ministrului Muncii, Raluca Turcan.
Aceasta a răspuns, astfel, informațiilor neoficiale despre o eventuală creștere a stagiului de cotizare pentru pensionari.
Pe de altă parte, problema următoarei majorări a alocațiilor pentru copii va fi tranșată de Parlament, a mai spus ministrul.
Precizarea a fost făcută în contextul în care au apărut informații neoficiale referitoare la anularea următoarei tranșe de creștere a alocațiilor, cu 20%, care ar trebui să aibă loc în luna august.

Evaluarea Națională a început astăzi pentru elevii de clasa a II-a cu proba la Limba română și cea la Limba maternă.
Testele de citire la aceste două discipline vor fi susţinute mâine.
Proba de Matematică este programată joi, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri.
Rezultatele individuale obţinute nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Plaja nouă din stațiunea Mamaia va fi accesibilă din luna iulie.
Operatorii din turism sunt nemulțumiți de această amânare și susțin că plajele din Mamaia şi Năvodari sunt gata şi pot fi predate imediat hotelierilor pentru a fi amenajate.
Proiectul de reabilitare a 11 porțiuni de plajă, derulat de „Apele Române”, și este prevăzut a se încheia la 30 decembrie 2023.
Până acum, au fost finalizate lucrările de înnisipare dintre Constanţa până la Mamaia şi Eforie Nord, fiind vorba despre cinci sectoare de plajă cu o lungime cumulată de 7,3 km şi o lăţime extinsă la peste 100 de metri.

Mai mult de jumătate din deşeurile de plastic de unică folosinţă provin de la 12 companii.
Potrivit cercetărilor, mai mult de jumătate dintre firme au sediile în Asia, dar cel mai mare poluator este o firmă multinaţională americană, ExxonMobil.
Până în prezent, majoritatea cercetătorilor s-au concentrat fie pe deşeurile din plastic care ajung în oceane, fie asupra companiilor care vând alimente şi băuturi împachetate în plastic.
Cei mai mari producători de plastic au afirmat că investesc în noi moduri de reciclare şi au subliniat că materialul joacă un rol vital în vieţile noastre, în asistenţă medicală şi în menţinerea alimentelor proaspete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept