Stiri 19 mai 2021

La invitatia IPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, ierarhul nostru va oficia maine, Sfânta Liturghie la Suceava, cu ocazia pomenirii de un an a mutarii la Domnul a IPS Pimen.
Seara, P.S. Varsanufie al Ramnicului, va conduce o procesiune ce va pleca de la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena I.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 8.00, va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena I, cu prilejul hramului.
Tot vineri, de la ora 18.00, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii Cuvântul ierarhului de la Radio Dobrogea.

Campania de vaccinare a elevilor începe astăzi.
Astfel, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța debutează acțiunea de vaccinare a elevilor din județul nostru.
În perioada următoare, aproximativ 1500 de elevi vor fi vaccinați în baza unui program stabilit de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, astfel încât procesul educațional să nu înregistreze sincope și acțiunea să se deruleze cu succes, informează ISJ Constanţa.

Românii vor plăti cu 10% mai mult pentru facturile la gaze, de la 1 iulie.
Aceasta se datoreaza, fie majorarii costurilor de achiziție a gazelor naturale de pe piața angro, fie ca urmare a reducerii cantităților de gaze din producția internă necesare pentru satisfacerea cererii.
Costul de achiziție a gazelor naturale de pe piața internă s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Spitalele incep să se deschidă și pentru bolnavii cu alte afecțiuni.
Numărul în scadere de cazuri de COVID le permite autorităților să-i poată ajuta și pe bolnavii cu alte afecțiuni, grav afectați de pandemie.
Datorita trendului descrescător din ultima vreme, medicii infecționiști avertizează că relaxarea trebuie făcută cu mare atenție pentru că un nou val al pandemiei este posibil.

Rebusul şi sudoku îmbunătăţesc funcţiile cerebrale ale persoanelor cu vârste peste 50 de ani.
Astfel, persoanele care au rezolvat mai des jocuri de perspicacitate, s-au descurcat mai bine la testele de atenţie, logică sau memorie iar abilităţile cognitive au fost mai bune decât alţi adulţi care nu obişnuiesc să facă acest lucru.
La sondaj au participat peste 19.000 de persoane și a fost realizat online de către cercetătorii londonezi.
În cazul amatorilor de cuvinte încrucişate, funcţiile cerebrale au fost echivalente cu cele ale unor persoane cu zece ani mai tinere, la testele gramaticale, şi cu cele ale unor persoane cu opt ani mai tinere, la testele care au măsurat memoria pe termen scurt.

Jumătate din mierea produsă în România este exportată.
Țara noastră este unul dintre cei mai importanţi producători de miere din Uniunea Europeană, cu aproximativ 40 de mii de apicultori care, împreună, deţin peste 1,6 milioane de familii de albine.
În fiecare an se produc, în medie, peste 25 de mii de tone de miere.
Cu toate acestea, în ceea ce priveşte consumul, suntem la coada clasamentului, astfel că anual, un român consumă în medie doar 550 de grame de miere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept