Știri 6 mai 2021

Biserica Ortodoxă va prăznui mâine Izvorul Tamaduirii.
Cu acest prilej, astăzi, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși slujba Vecerniei și a sfințirii apei, la mănăstirea Crucea din jud. Constanța, de la ora 19.00.
Totodată, de la ora 17.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii “Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00 va oficia slujba acatistului Izvorului Tamaduirii si al Sfantului Cuvios Efrem cel Nou, in Catedrala Arhiepiscopală.
Mâine, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, de la ora 9.00, iar de la ora 12.00 va merge la Izvorul tamaduitor din apropierea mănăstirii, unde va oficia slujba de sfințire a apei.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și va participa la Sf. Liturghie oficiată la Catedrala “Învierea Domnului” din Caransebeș.

Parohia Nașterea Maicii Domnului din Murfatlar organizează concertul pascal “Lumina lui Hristos luminează tuturor”.
Evenimentul se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00, unde va fi prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Își vor da concursul Corul Sf. Ignatie Teoforul din Murfatlar și Corul “Noii ostași ai lui Hristos” al parohiei.
În cadrul evenimentului vor avea loc: o lansare de CD cu pricesne interpretate de cântărețul bisericesc Florin Postolache și o expoziție de icoane pictate pe sticla.

Traseul liniei 14 este deviat.
Măsura a fost luată în contextul lucrărilor efectuate de RAJA la canalul colector menajer de pe strada Unirii.
Pe toată perioada lucrărilor, traseul liniei 14 va fi deviat pe sensul de mers spre mall Vivo, astfel: b-dul Mamaia – str. Zorelelor – str. Unirii.

28 de străzi din municipiul Constanța au devenit cu sens unic.
Printre acestea se numără străzile Dragoslavele, Ciprian Porumbescu, Războieni, Maramureș, Farului și Mărășești.
De asemenea, la nivelul străzii Chiliei, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre strada Soveja către strada Ion Rațiu, vor fi amenajate parcări.
Măsura face parte dintr-un proiect de resistematizare rutieră în zona Delfinariu.

Centrul de vaccinare al Spitalului Militar Constanța este deschis non-stop.
Până pe 11 mai, constănțenii cu vârste de peste 16 ani se pot vaccina la Centrul Spitalului Militar “Alexandru Gafencu”, situat pe bulevardul Mamaia, la orice oră, fără o programare prealabilă.
Vaccinul anti-COVID folosit în acest centru este cel produs de Pfizer.
Totodată, din acest weekend, cetățenii se pot vaccina oriunde în centrele Pfizer şi Moderna doar cu buletinul, fără niciun fel de programare.

Canada a devenit prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti-COVID Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
Ministerul Sănătății din Canada a luat hotărârea pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor.
Riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauze asociate COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

Organizația Mondială a Sănătăţii emite noi recomandări privind limitarea conţinutului de sodiu în alimentaţie.
De exemplu, chipsurile din cartofi trebuie să conţină maxim 500 de miligrame de sodiu la o porţie de 100 de grame, plăcintele şi produsele de patiserie până la 120 mg de sodiu şi carnea procesată până la 360 mg de sodiu.
Sarea în exces în alimente şi băuturi prezintă un risc mai mare de a suferi de boli de inimă şi accidente vasculare cerebrale potenţial fatale, potrivit unui studiu.
Aportul ridicat de sodiu este asociat cu obezitatea, bolile de rinichi cronice şi cancerul gastric, se mai arată în raport.
OMS le recomandă oamenilor să consume mai puţin de 5 grame de sare pe zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept