Știri 5 mai 2021

Biserica Ortodoxă va prăznui vineri Izvorul Tamaduirii.
Cu acest prilej, mâine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica Izvorul Tamaduirii din Constanța, cartierul Tomis Nord, de la ora 8.00, iar de la ora 19.00 va săvârși slujba Vecerniei și a sfințirii apei, la mănăstirea Crucea din jud. Constanța.
Totodată, de la ora 17.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii “Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Vineri, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, de la ora 9.00, iar de la ora 12.00 va merge la Izvorul tamaduitor din apropierea mănăstirii, unde va oficia slujba de sfințire a apei.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și va participa la Sf. Liturghie oficiată la Catedrala “Învierea Domnului” din Caransebeș.

Parohia Nașterea Maicii Domnului din Murfatlar organizează concertul pascal “Lumina lui Hristos luminează tuturor”.
Evenimentul se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00, unde va fi prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Își vor da concursul Corul Sf. Ignatie Teoforul din Murfatlar și Corul “Noii ostași ai lui Hristos” al parohiei.
În cadrul evenimentului vor avea loc și o lansare de CD cu pricesne interpretate de cântărețul bisericesc Florin Postolache și o expoziție de icoane pictate pe sticla.

Şcolile își reiau cursurile și vor funcționa după două scenarii
Astfel, acolo unde rata de infectare este mai mică de unu la mie, participă la cursuri cu prezența fizică toți elevii, iar în localitățile cu o rată mai mare, dar în care nu este instituită carantină participă fizic la ore preșcolarii, elevii din învățământul primar și cei din clasele terminale.
În județul Constanța își vor relua activitatea 209 unități de învățământ în scenariul 1, iar 293 de școli în scenariul 2, potrivit prefectului Silviu Coșa.

De vineri, cei care doresc să se vaccineze anti-COVID se pot prezenta direct la centrele de imunizare.
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, începând de vineri, există posibilitatea ca persoanele care doresc să se imunizeze să se poată prezenta direct, fără programare, la centre.
Astfel, persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare intre orele 8.00-20.00, iar restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta intre orele 14,00 – 20,00.
Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă.

Au început înscrierile în creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială
Dosarul de înscriere se depune on-line la adresa: inscriericrese@dgas-ct.ro până pe data de 31 mai 2021. Cererile transmise după ora 16:00 sau în zilele nelucrătoare, vor fi înregistrate în următoarea zi lucrătoare.
Nu se vor lua în calcul cererile părinților/reprezentanților legali care nu au domiciliul/reședința în municipiul Constanța.
Listele cu copiii admiși, în limita locurilor aprobate, se publică pe site-ul instituției și se afișează la sediul Direcției administrare creșe Constanța, în data de 02 august 2021.

Actele de identitate se elibereaza in termen de 30 de zile
Reprezentanţii Primăriei Constanţa anunță că cererile depuse pentru eliberarea cărților de identitate, cu excepția celor care au necesitat verificări suplimentare, până la data de 9 aprilie 2021, inclusiv, sunt soluționate.
Acestea pot fi ridicate de la ghișeul Restituiri in zilele de luni, marți, miercuri şi vineri, între orele 8.30 si 16.30, iar joi, între orele 9.30 – 12.30 şi 15.30 – 18.30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept