Știri 28 aprilie 2021

Biserica Ortodoxă cinstește astăzi Sfânta și Marea Zi de Miercuri.
Astfel, astăzi de la ora 17.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Deniei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Tot astăzi, de la ora 20.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală de la ora 7.30, iar de la ora 17.00, va oficia slujba deniei celor 12 Evanghelii.
În Vinerea Patimilor, de la ora 10.00 în cadrul Vecerniei, va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar.
Arhiepiscopul Tomisului va oficia această slujbă la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.00 va săvârși Denia Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos.

Autobuzele CT BUS vor circula în program de week-end în perioada sărbătorilor pascale.
Astfel, de vineri și până luni, autobuzele vor circula în intervalul orar 05:45 – 22:00.
De asemenea, unele tonete pentru vânzarea de bilete și abonamente vor fi deschise în această perioadă, cu excepția zilei de duminică, 2 mai, când toate chioșcurile vor fi închise.

CRTS Constanța are zilele acestea program prelungit.
Astfel, persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate astăzi și mâine, în intervalul orar 7.30 – 17.30.
Centrul de Transfuzii va fi închis de vineri, 30 aprilie până marți, 4 mai, când va reveni la programul obișnuit 7.30 – 13.30.

Bolnavii de COVID internați la Terapie Intensivă pot primi vizita unui membru al familiei și pot beneficia de asistență religioasă.
La Spitalul Municipal Mangalia, mai mulți pacienți de la ATI și-au întâlnit deja rudele, iar efectele sunt pozitive, spune managerul unității sanitare, Alina Dan.
Vizita unui membru de familie sau a unui preot se poate face numai cu acordul medicului curant și cu asigurarea tuturor condițiilor de protecție.

Ministrul Educației a declarat că se lucrează la manualele disponibile în format digital, astfel că, în final, greutatea ghiozdanului să scadă.
Unele școli au făcut unii pași în acest sens și folosesc tot mai des metodele inovative de predare.
Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a atras de nenumărate ori atenția asupra greutății ghiozdanelor și, mai mult, a avut și campanii pentru reducerea numărului de cărți și caiete pe care elevii trebuie să le care la școală.

Radierea din circulaţie a unui autovehicul uzat pentru Programul Rabla se poate face fără a mai fi nevoie de prezența proprietarului la poliție.
Acest lucru se va putea face doar în baza certificatului de distrugere pe care îl transmite dealerul auto, anunță Direcția Permise și Înmatriculări.
De asemenea, tot dealerul poate face și înmatricularea noului autoturism în baza unui contract de mandat, o facilitate pentru a reduce birocrația și cozile de la ghișee.

Şcoala va reîncepe săptămâna viitoare, după aceleași scenarii de dinainte de vacanță.
În funcție de situația epidemiologică, cei care învață în localitățile unde rata de infectare este sub unu la mie vor merge în clase.
Ministerul Educației dorește însă ca elevii din clasele terminale să fie prezenți în școli pentru a se pregăti în vederea examenelor, indiferent de evoluția pandemiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept