Știri 27 aprilie 2021

Biserica Ortodoxă cinstește astăzi Sfânta și Marea zi de Marți.
Astfel, astăzi și mâine de la ora 17.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Deniei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.
Mâine, de la ora 20.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
În Joia Patimilor, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală de la ora 7.30, iar de la ora 17.00, va oficia slujba deniei celor 12 Evanghelii.
În Vinerea Patimilor, de la ora 10.00 în cadrul Vecerniei, va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar.
Arhiepiscopul Tomisului va oficia această slujbă la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.00 va săvârși Denia Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos.

CRTS Constanța are zilele acestea program prelungit.
Astfel, persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate astăzi, mâine și joi, în intervalul orar 7.30 – 17.30.
Centrul de Transfuzii va fi închis de vineri, 30 aprilie până marți, 4 mai, când va reveni la programul obișnuit 7.30 – 13.30.

Primăria Constanța a demarat procedura de marcare a zonelor stabilite prin Regulamentul parcărilor.
Fiecare constănțean va fi informat cu privire la prevederile acestuia.
Viceprimarul Ionuț Rusu a declarat că noul regulament al parcărilor va intra în vigoare peste 4 zile şi vor urma încă 30 de zile în care nu se vor aplica sancţiuni.

Primăria Constanța a inițiat un proiect în vederea resistematizării rutiere din zona Delfinariu.
Sunt vizate străzile delimitate de perimetrul bulevardul Mamaia – strada Ion Rațiu – bulevardul Tomis – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – strada Soveja.
Proiectul va fi implementat din 5 mai, iar 28 de străzi vor deveni cu sens unic.
Printre acestea se numără străzile Dragoslavele, Ciprian Porumbescu, Războieni, Maramureș, Farului și Mărășești.
De asemenea, la nivelul străzii Chiliei, pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre strada Soveja către strada Ion Rațiu, vor fi amenajate parcari.

Traficul rutier din stațiunea Mamaia s-a modificat.
Astfel, traficul la intersecția bulevardul Aurel Vlaicu cu bulevardul Mamaia este redirijat, după cum urmează:
– din direcția Pescărie spre Năvodari: strict înainte pe 3 benzi de circulație și se anulează posibilitatea de a efectua virajul la stânga către bulevardul Aurel Vlaicu;
-din direcția Năvodari spre Constanța: toate cele 3 benzi vor efectua viraj la dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu.
– din direcția bulevardul Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte pe cele doua benzi de circulație, cu prioritate față de autovehiculele care se deplasează dinspre Pescărie spre Năvodari;
-din direcția bulevardul Aurel Vlaicu spre Pescărie: posibilitatea efectuării virajului la dreapta pe două benzi de circulație.
Pe întreaga perioadă a sezonului estival, viteza maximă admisă în stațiunea Mamaia este de 50 km/oră.

Campania de vaccinare împotriva COVID continuă și în minivacanța de Paște.
Direcția de Sănătate Publică din Constanța a precizat că centrele de vaccinare vor avea program normal, în funcție de numărul de persoane înscrise pentru imunizare.
În perioada minivacanței, cei mai mulți dintre cei programați trebuie să își facă rapelul.

Ministrul Educaţiei solicită testarea non-invazivă în școli.
El a menţionat că acest lucru trebuie rezolvat până la revenirea elevilor din vacanţă.
Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învăţământ, precum şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi ai unor cazuri confirmate.
Ministrul educației a precizat că Guvernul va analiza şi va decide cine va cumpăra testele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept