Știri 6 aprilie 2021

De astăzi se instiuie sens unic pe străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu, din municipiul Constanța.
Pe strada Nicolae Iorga se va circula doar dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia, iar pe strada Ion Rațiu – dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis.
De asemenea, pe strada Poporului se va circula dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.
Oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă primăria susține că va crea noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardele Alexandru Lăpușneanu și Mamaia.

Peste 3500 de elevi, din județul Constanța- până la clasa a VIII-a inclusiv, sunt înscriși pentru a desfășura, pe durata vacanțelor, activități remediale cu prezență fizică, în cadrul Programului național pilot de tip Școală după școală.
S-au constituit pentru participarea la acest proiect 32 de centre în mediul rural și 21 de centre în mediul urban.
De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța solicită instituțiilor școlare liceale, desfășurarea de activități de pregătire suplimentară în vederea îmbunătățirii rezultatelor la examenele naționale.

Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară.
Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.
Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană.

O serie de relăxari ale restricţiilor au fost anunţate în Marea Britanie.
Premierul britanic Boris Johnson a anunţat o relaxare a restricţiilor de săptămâna viitoare, după ce numărul infectărilor şi cel al deceselor cauzate de COVID au scăzut drastic.
O bună parte a economiei se redeschide şi se are în vedere posibile paşapoarte COVID pentru a înlesni şi accesul la evenimentele cu public numeros.
Marea Britanie a vaccinat 60% din populaţia adultă împotriva coronavirusului.

Copiii care au sub 14 ani pot avea cărţi electronice de identitate.
Acestea sunt opţionale şi vor fi eliberate la solicitarea părinţilor, după 1 august 2021.
De la această dată vor fi în circulaţie cinci tipuri de documente de identitate.
Românii vor putea să opteze pentru cartea de identitate simplă sau cea electronică, însă doar varianta electronică poate fi folosită şi ca document de călătorie în spaţiul Uniunii Europene.

Rusia își adjudecă primul medicament care vindecă bolnavii de COVID-19, după primul vaccin, înregistrat oficial în lume împotriva noului coronavirus.
Medicamentul este un preparat realizat din plasmă sanguină, care ajută sistemul imunitar să producă mai repede anticorpii necesari.
Produsul se numește COVIDGLOBULIN și va fi utilizat în tratamentul pacienților cu forme medii și grave de coronavirus. Primele doze, pe baza de imunoglobulină, au fost realizate din 2 tone și jumătate de plasmă, obținută de la donatorii de sânge.
Cercetătorii ruşi spun că nu au fost înregistrate efecte secundare și estimează că medicamentul, când va fi produs la capacitatea maximă, va putea vindeca până la 15 mii de bolnavi pe an.

Anul trecut, România s-a situat pe poziţia a doua în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte producţia de porumb, cu un total de 10,8 milioane de tone.
Pe primul loc se află Franța.
Recolta din 2020 a fost, din cauza secetei, cu aproape 40% mai mică faţă de anul 2019, în țara noastră, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
În schimb, la suprafaţa cultivată cu porumb, România continuă să ocupe prima poziţie, cu peste 2,6 milioane de hectare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept