Știri 26 martie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica „Așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului și Sfânta Cruce” din Constanța, zona Trocadero – Coiciu.
Mâine, de la ora 8.15, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, care are hramul Buna Vestire, iar seara, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sf. Grigorie Palama, la Catedrala arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.30.

O copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia din Sf. Munte Athos va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă de la parohia Brăteiu, jud. Sibiu, la biserica Sf. Haralambie din zona Boema, astăzi, la orele 17.00, apoi va fi săvârșită Taina Sf. Maslu.
Icoana Maicii Domnului Paramythia sau Mângâietoarea este cunoscută ca vindecătoare de cancer, boli mintale, dar și ca alinare mai ales în timpul molimelor sau calamităților.
Aceasta va rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie timp de 7 zile.
Totodată, mâine, de la orele 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu la acest lăcaș de cult.
După slujbă, credincioșii vor putea asculta un concert de pricesne susținut de cenaclul Lumină Lină, din Sibiu, condus de părintele Cătălin Dumitrean.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni mâine, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 -13.00.
În paralel, se va desfăşura si o acţiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.
Trecerea la ora de vară a fost unul dintre cele mai discutate subiecte anul trecut, atât la nivel european, cât și în România, dar din cauza pandemiei, nu s-a luat încă nicio decizie în acest sens.

Astăzi este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei.
Boala afectează peste 50 de milioane de persoane la nivel mondial.
În România, sunt aproximativ 200.000 de pacienţi diagnosticaţi cu epilepsie, dar medicii cred că numărul real al acestora este dublu.
Epilepsia se situează pe locul al doilea ca incidenţă în cadrul categoriei de boli neurologice, după migrene.
În semn de solidaritate, edificii din mai multe oraşe vor fi iluminate în mov.

Prima de casare pentru programul RABLA va fi majorată.
Acesta ar urma să înceapă din luna aprilie.
Potrivit ministrului Mediului, primele de casare se majorează de la 6.500 la 7.500 de lei.
De asemenea, va crește și valoarea ecobonusului pentru achiziția de mașini hibrid de la 2.500 la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, acesta se majorează de la 1.000 la 1.500 de lei.
În ceea ce privește programul RABLA Plus, pentru achiziția de mașini full electric sau plug-in, condițiile rămân aceleași ca în anii anteriori, însă crește bugetul acestui program.

Guvernul a anunțat noi restricții în perioada următoare.
Astfel, se va institui carantină de noapte de la ora 20.00, iar magazinele vor fi închise la ora 18.00, în weekend, la o incidență de peste 4 cazuri la mia de locuitori.
În zonele cu peste 7,5 cazuri, restricțiile se extind în toată săptămâna.
Declarația pe proprie răspundere va fi necesară după ora 20.00.
În ceea ce privește participarea fizică la slujbele religioase în noaptea de Înviere, Biserica a avut ieri o întâlnire cu autoritățile, în urma căreia vor fi anunțate derogări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept