Știri 23 martie 2021

O copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia din Sf. Munte Athos va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă de la parohia Brăteiu, jud. Sibiu, la biserica Sf. Haralambie din zona Boema, vineri, la orele 17.00, apoi va fi săvârșită Taina Sf. Maslu.
Icoana Maicii Domnului Paramythia sau Mângâietoarea este cunoscută ca vindecătoare de cancer, boli mintale, dar și ca alinare mai ales în timpul molimelor sau calamităților.
Aceasta va rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie timp de 7 zile.
Totodată, sâmbătă, de la orele 19.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Taina Sf. Maslu la acest lăcaș de cult.
După slujbă, credincioșii vor putea asculta un concert de pricesne susținut de cenaclul Lumină Lină, din Sibiu, condus de părintele Cătălin Dumitrean.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 -13.00.
În paralel, se va desfăşura si o acţiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.

Românii vor da ceasurile cu o oră înainte în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Astfel, România va trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4.
Măsura se aplică în România din anul 1979 şi permite folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.
Trecerea la ora de vară a fost unul dintre cele mai discutate subiecte anul trecut, atât la nivel european, cât și în România, dar din cauza pandemiei, nu s-a luat încă nicio decize în acest sens.

Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei.
Aceasta se sărbătoreşte din anul 1961 şi semnifică intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei.
Prin această zi, oamenii sunt invitaţi să conştientizeze şi să aprecieze munca profesioniştilor care, zi de zi, actualizează informaţiile despre vreme.
Un număr de 189 de ţări aniversează, astăzi, 71 de ani de la prima atestare a Zilei Mondiale a Meteorologiei.

Mai multe vaccinuri și medicamente false au fost descoperite la vânzare pe internet, în Italia.
O operațiune a carabinierilor efectuată în colaborare cu Ministerul Sănătății, a dus la blocarea a 14 site-uri situate pe servere străine ai căror manageri erau nedetectabili.
Prin publicitate și oferte de vânzare, toate în limba italiană, erau oferite publicului diferite tipuri de medicamente, multe dintre acesta fiind legate și de urgența pandemică COVID-19.

Cheltuielile cu creşa sau cu grădiniţa nu vor mai fi suportate de stat, prin intermediul angajatorului.
Ministerul Finanţelor propune suspendarea aplicării acestei măsuri, potrivit unui proiect publicat pe site-ul instituţiei.
Mai exact, părinţii primeau 1.500 de lei pe lună de la angajator, iar apoi, firmele urmau să-şi scadă această cheltuială din impozitele plătite statului.
Legea este în vigoare de la începutul anului şi nu se aplică retroactiv.
Aplicarea acestei măsuri se suspendă, începând cu data de 1 aprilie până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv.

Magazinele vor fi obligate prin lege să afișeze în cadrul campaniilor de reduceri de preț și care a fost cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile înainte de ofertă.
Decizia este inclusă într-un proiect de act normativ pe care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor l-a pus în dezbatere publică.
Scopul propunerii este “să ofere clienților o armă împotriva ofertelor înșelătoare”, subliniază ANPC.
Reglementarea propusă ar trebui să se aplice efectiv începând cu luna mai a anului viitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept