Știri 22 martie 2021

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 -13.00.
În paralel, se va desfăşura si o acţiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rece, precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 10.00.
Astfel, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

Noile cărți de identitate, care conțin și date biometrice, devin obligatorii din luna august.
Noul buletin cu cip, realizat la standarde europene, va conține amprentele titularului și va fi folosit pentru identificare, dar și pentru semnătura electronică.
Documentul va putea fi eliberat de la vârsta de 12 ani, la solicitarea părinților.
Românii care nu vor o carte de identitate cu cip vor primi una simplă, însă nu vor putea circula cu acest tip de document în spațiul Uniunii Europene.

Românii pot accesa din nou programul “Noua Casă”.
Guvernul a stabilit un plafon al garanțiilor de stat de 1,5 miliarde de lei, cu 500 de milioane de lei mai puțin decât anul trecut. Autoritățile estimează însă că numărul benficiarilor va fi mai mare.
Condițiile de accesare sunt neschimbate: avansul este de 5% pentru achiziția unei locuințe vechi sau noi, care costă cel mult 70.000 de euro și de 15% pentru locuințele noi, cu prețul până la 140.000 de euro.

Românii vaccinaţi, care au test negativ sau anticorpi în urma infecţiei cu noul coronavirus şi vor să călătorească în Grecia vor primi certificate emise de statul român.
Anunţul a apărut după întrevederea pe care ministrul grec al Turismului a avut-o la Bucureşti cu omologul său român.
Până când Uniunea Europeană aprobă certificatul digital, românii vor putea călători în Grecia cu documente emise de statul român.
Ministrul grec al Turismului spune că ţara sa va recunoaşte aceste documente şi că îşi doreşte să primească turiştii români cât mai curând.

Piața Agroalimentară Tomis III este închisă astăzi pentru efectuarea lucrărilor de curățenie generală.
De mâine, activitatea comercială va fi reluată.
În săptămânile care urmează, și celelalte piețe vor fi igienizate, astfel: pe 29 martie – Piața Brotăcei, pe 5 aprilie – Piața I.L. Caragiale, pe 12 aprilie – Piața Tomis Nord, iar pe 19 aprilie – Piața Griviței.

Simularea examenului de Bacalaureat a început, astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Regulile sunt aceleaşi cu cele de la examenele propriu-zise, iar rezultatele obţinute la simulările naţionale nu se contestă, nu se afişează, nu sunt făcute publice şi nu vor fi trecute în catalog.
În baza unei derogări, elevii care locuiesc în zone carantinate pot susţine simulările examenelor naţionale dacă învaţă în şcoli din localităţi necarantinate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept