Știri 16 martie 2021

În Postul Mare credincioşii pot participa la slujbele speciale rânduite de Biserică.
La catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia în această seară, slujba Canonului de la ora 17.
Mâine și vineri, Ierarhul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, de la ora 8, la Catedrala arhiepiscopală.
Slujba Canonului cel Mare se va transmite în direct la postul nostru de radio și video pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

ANM a emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori și viscol în majoritatea regiunilor țării.
Aceasta este valabilă până mâine, la orele 20.00.
Temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte.
Vor fi ploi, mai ales averse cu descărcări electrice, în sud-est, ce se vor transforma treptat în lapoviță.

Vaticanul a confirmat ieri, doctrina Bisericii Catolice, considerând homosexualitatea un „păcat”.
De asemenea, a confirmat că este imposibil că persoanele de acelaşi sex să primească tainele căsătoriei, rezervate „unirii indisolubile între un bărbat şi o femeie.
Când este invocată o binecuvântare asupra anumitor relaţii umane, este necesar ca ceea ce este binecuvântat să fie în conformitate cu legile Lui Dumnezeu, potrivit Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

Județul Constanța va fi ecologizat.
La această acțiune vor participa și angajați ai Consiliului Județean Constanța.
Președintele CJC, Mihai Lupu, a specificat că acțiunea de ecologizare va avea loc în parteneriat cu Agenția Fondului de Mediu, Consiliul dorind conștientizarea populației cu privire la efectele aruncării necontrolate a deșeurilor.

Patru noi centre de vaccinare s-au deschis în județul Constanța.
Este vorba despre cele amenajate în localitățile Năvodari, Techirghiol, Eforie Nord și Cogealac.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, în aceste centre, imunizarea se face doar cu vaccinul Moderna.
În județul Constanța funcționează, în prezent, centre de vaccinare în localitățile Constanța, Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu și Valu lui Traian.
Cel mai mare centru, cu 14 de fluxuri de imunizare, este deschis la Pavilionul Expozițional Constanța.

CFR Călători a introdus în circulaţie un nou tren între Bucureşti Nord şi Constanţa.
Noul tren – InterRegio se adresează acelora care vor să ajungă în Constanţa în jurul prânzului.
Acesta acoperă cererea de transport pe segmentul orar 9:35 – 14:00 şi asigură şi deplasarea călătorilor spre/dinspre localităţile din parcurs, trenul având opriri şi în staţiile Ciulniţa şi Feteşti.
Trenul va circula în cursul săptămânii, de luni până vineri, în perioadele de extrasezon: 15 martie – 25 iunie şi 6 septembrie – 10 decembrie.

Legea privind reducerea cu 20 de ani a vârstei de pensionare pentru persoanele care au lucrat în subteran, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Astfel, se instituie dreptul de pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 20 de ani, pentru persoanele care au desfăşurat activităţi miniere în subteran cel puţin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă.
Este inclus domeniul prospecţiunii, explorării, dezvoltării, exploatării, conservării şi închiderii minelor, din cadrul unităţilor de prospecţiuni şi explorări geologice, dacă au un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani, realizat în aceste activităţi.

O stație CT BUS a fost mutată.
Este vorba despre stația ,,ENEL” de pe str. Nicolae Iorga, ce deservește linia 14, care a fost mutată cu aproximativ 150 de metri spre Spitalul Județean.
Măsura a fost luată în urma numeroaselor solicitări făcute de către călători.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept