Știri 12 martie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent, de la ora 8.00.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.30, iar de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei pentru începutul Postului Mare, cu rugăciunile de iertare.

Consiliul Național al Elevilor cere fiscalizarea meditațiilor.
Reprezentanţii forului consideră că meditaţiile reprezintă în România o adevărată industrie, iar multe cadre didactice organizează meditaţii cu elevi de la clasă, fapt care generează un vădit conflict de interese.
Numărul profesorilor care, în anul 2019, au declarat că obţin venituri suplimentare din meditaţii a reprezentat puţin peste două procente din total, dar un raport al Ministerului Educaţiei de anul trecut arăta că aproape jumătate dintre elevii de clasele a 8-a şi a 12-a merg la meditaţii.
Nedeclararea unor venituri reprezintă evaziune fiscală, iar dascălii a căror atitudine reprezintă un reper moral pentru copii nu trebuie să recurgă la astfel de practici – afirmă Consiliul Naţional al Elevilor.

România va primi suplimentar, în această lună, 170.000 doze de vaccin Pfizer- BioNTech.
Şeful Executivului a precizat că odată cu recepţionarea acestei tranşe se va putea extinde capacitatea de imunizare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate.
Florin Cîţu a explicat că aceste doze vor ajunge în România după ce Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze pentru accelerarea vaccinării în zonele unde există focare.

Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării Naționale vor fi deschise tuturor categoriilor în etapa a III-a de vaccinare.
Potrivit ministrului Apărării Naționale, în a treia etapă de imunizare, militarii vor forma echipe mobile de vaccinare pentru persoanele din zonele greu accesibile, care nu au medic de familie și nici centru de vaccinare în apropiere.
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că vor fi verificări la toate centrele militare de vaccinare, pentru a afla dacă cineva s-a imunizat peste rând, după ce datele publicate de Ministerul Sănătății privind vaccinarea arătau că la centrele MApN mai multe persoane ar fi fost vaccinate, deşi nu îndeplineau condiţiile.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus încep în luna aprilie.
Potrivit ministrului Mediului, primele rămân ca până acum, 6.500 de lei tichetul Rabla Clasic, 20 de mii de lei prima pentru o maşina Hibrid şi 45 de mii de lei pentru una electrică.
În acest an, vor fi disponibile peste 60.000 de tichete Rabla Clasic și eco-tichete pentru aproximativ 4.000 de mașini hibrid sau electrice.

Proiectul de lege care le dă dreptul angajaţilor să lucreze până la 70 de ani, dacă doresc, şi care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat a fost pus în dezbatere publică.
Interdicţia se va aplica însă cu mai multe excepţii.
În acest moment, peste 35 de mii de bugetari primesc şi pensie şi salariu, arată datele oficiale.
Șefii care s-au pensionat deja de la stat vor putea cere reintegrarea în muncă și vor putea fi plătiți cu salariul pe care-l aveau înainte de pensionare.
Nici pensionarii din Poliție și alte structuri nu vor mai putea cumula pensia cu salariul.

Părinții aflaţi în concediu de creştere a copilului, care aleg să se întoarcă la serviciu înainte de 6 luni, vor primi bani mai mulţi.
Mai exact, părinții vor primi 1.500 de lei faţă de 650 cât aveau până acum, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.
Stimulentul de reinserție nu se poate cumula cu indemnizaţia de creştere a copilului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept