Știri 11 martie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent în această seară, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Întrebările se trimit numai pe adresa de e-mail radiodobrogea@gmail.com.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Municipiul Constanţa a intrat în scenariul roşu, pentru 14 zile.
Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce incidența cumulată a cazurilor de coronavirus a depășit 3/1.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.
Unităţile de învăţământ vor funcţiona până la depăşirea incidenţei de 6/1.000 de locuitori, în sistem hibrid.
Restaurantele vor putea funcţiona doar în sistem delivery sau la terase, în spaţii deschise.
De asemenea, se interzice activitatea în săli de spectacole, cinematografe și teatre.

Mai multe zone din oraşul Constanța nu au apă caldă şi căldură.
Din cauza unor avarii apărute pe rețelele de transport amplasate pe str. Pușkin și bd. I.C. Brătianu, nu se pot asigura deocamdată serviciile de termoficare în zonele Capitol și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
Echipele de intervenție au început lucrările de eliminare a avariei.
Potrivit R.A.D.E.T, furnizarea energiei termice va fi reluată în cursul acestei zile.

Ministerul Mediului lansează campania publică „Vinerea verde”.
Aceasta recomandă cetățenilor ca în zilele de vineri să încerce să renunțe la mijloacele de deplasare poluante și să aleagă bicicleta, trotineta sau mijloacele de transport în comun.
Ministrul Tánczos Barna a declarat că aceeași solicitare le este adresată și angajaților instituțiilor publice, care ar trebui ca până la sfârșitul anului să utilizeze mijloacele de transport nepoluante în proporție de 25%.
Ministrul a afirmat că 60% din poluarea urbană este produsă de automobile, iar în acest moment negociază cu primăriile orașelor mari pentru a pune la punct infrastructura pistelor de biciclete.

Peste 200 clase au suspendat predarea faţă în faţă în perioada 1-10 martie, la nivel național.
Motivul îl reprezintă cazurile confirmate de infectare cu noul coronavirus, informează Ministerul Educaţiei.
Potrivit acestuia, în aceeaşi perioadă, 376 de elevi şi preşcolari au fost confirmaţi cu COVID-19 şi 545 de persoane din sistemul de educaţie au fost confirmate cu noul coronavirus.

Spania va folosi din luna mai pașaportul de vaccinare.
Autoritățile speră ca odată cu introducerea pașaportului de vaccinare să poată ridica restricțiile și să reactiveze turismul. Dar în același timp susțin că acesta nu va fi discriminatoriu și nu va fi interzis accesul celor care nu s-au imunizat încă.
Și Serbia va pregăti un certificat digital.
Acesta nu este un pașaport verde, așa cum se discută la nivelul Uniunii Europene, ci un document de călătorie care conține doar informații strict legate de COVID.
Pe 17 martie, Uniunea Europeană urmează să prezinte un pachet de măsuri legislative pentru reluarea călătoriilor, care vor include și chestiunea pașaportului de vaccinat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept