Știri 8 martie 2021

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia
În această seară, de la ora 18.00, slujba Vecerniei la mănăstirea Văcăreștii Noi, aflată în apropierea localității Lumina, care își va cinsti ocrotitorii.
Mâine, Ierarhul nostru va săvârși de la ora 9.00, Sfânta Liturghie la acest lăcaș de cult.

Alimentele de bază continuă să se scumpească de la începutul crizei sanitare.
Prețurile principalelor materii prime au crescut pentru a noua lună consecutiv la nivel global, conform Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.
Analiștii pun fenomenul pe seama scumpirii barilului de petrol dar și a speculațiilor bursiere și avertizează că România ar putea fi afectată în contextul în care țara noastră importă tot mai multe alimente.
De la începutul anului, mărfurile care s-au scumpit cel mai mult, la nivel global, sunt zahărul și uleiul.
Urmează laptele, cerealele și carnea, conform Organizației pentru Alimentație a ONU.

Masca nu mai este obligatorie la orele de sport în exterior.
Sâmbătă a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Miniștrilor Educației și Sănătății.
Totodată, potrivit ordinului, elevii din clasele terminale vor merge la școală și în scenariul roșu, dar în sistem mixt, jumătate în clase, jumătate online.
Măsura se va aplica până la o incidență de șase cazuri de COVID la mia de locuitori.

Astăzi este Ziua Internațională a Femeii.
Sărbătoarea a fost oficializată de Organizația Națiunilor Unite în anul 1975.
A debutat în primii ani ai secolului trecut ca o sărbătoare politică și socială, apoi s-a transformat treptat, într-o zi în care bărbații își exprimă dragostea și afecțiunea pentru femei.
De asemenea, ziua de 8 martie este o zi importantă pentru sărbătorirea realizărilor economice, globale și sociale ale femeilor din întreaga lume.
Totodată, această zi este văzută în multe țări și drept prima sărbătoare a primăverii iar în România, astăzi se sărbătorește și Ziua Mamei.

Activităţile remediale prestate de cadrele didactice în cadrul programului naţional ‘Şcoală după şcoală’, vor fi remunerate.
Suma este de 100 lei/ oră – tarif brut, se arată într-un ordin emis de ministrul Educaţiei.
Programul orar al activităţilor remediale se va stabili la nivelul unităţii de învăţământ, de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor şi a părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.
Părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor vor putea depune solicitările de cuprindere a acestor elevi în program, în mod continuu, până la data de 25 ale fiecărei luni.

Pacienţii cu transplant sau cei aflaţi pe lista de aşteptare pentru transplant se vor putea vaccina în etapa a II-a.
De asemenea, se vor putea imuniza cu prioritate însoţitorii acestora și persoanele care au aceeaşi adresă de domiciliu.
Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 şi doza 2.

Toate persoanele care sosesc în Republica Moldova vor sta în izolare 14 zile.
Totodată, cei ce intră pe teritoriul Republicii Moldova vor completa o fişă epidemiologică şi o declaraţie pe proprie răspundere privind respectarea măsurii de autoizolare.
Măsura se poate încheia înainte de termenul de 14 zile, în baza rezultatului negativ al unui test tip PCR, efectuat după a 10-a zi de izolare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept