Știri 4 martie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Sâmbătă, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Stupina, județul Constanța, de la ora 8.00, iar duminica, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel, de la ora 8.30.

Ministerul Sănătăţii susţine ”ferm” purtarea măştii de protecţie sanitară în timpul orelor de sport în interior.
El a menționat ca în aer liber se pot desfăşura fără mască, dar cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.
Datele care stau la baza deciziilor luate sunt incidenţa “în creştere” a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic, creşterea cazurilor pozitive de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi a numărului claselor/grupelor suspendate, indicate de datele oficiale.

Lărgirea plajelor a fost sistată după ce au fost găsite fragmente de la o epavă.
DNA face o anchetă și verifică modul în care autoritățile au aprobat pentru exploatare un perimetru aflat în situl arheologic subacvatic.
Fragmentele au fost găsite dispersate pe o suprafață de 20 de m pătrați,iar în aceste condiții, Direcția Județeană de Cultură Constanța trebuie să conserve zona.

În stațiunea Mamaia nu se vor mai comercializa anumite produse alimentare din acest an.
Anunțul a fost făcut de primarul Constanței, Vergil Chițac.
El a specificat că Regulamentul stațiunii Mamaia este în lucru și o decizie clară va fi luată luna viitoare.

Din ce în ce mai multe familii de americani se luptă cu săracia, din cauza pandemiei, care i-a lăsat fără loc de muncă.
Autoritățile federale fac eforturi pentru a-i sprijini pe cei afectați cu bani.
Mai multe asociații și misiuni religioase s-au implicat, prin înființarea unor bănci de alimente, unele dintre ele inedite.
O școală din statul Texas, a transformat o sala de clasa în magazin alimentar, pentru a nu crea celor care îi trec pragul sentimentul de rușine pentru faptul că au ajuns în situația de a apela la o bancă de alimente.

Aproape jumătate dintre mașinile controlate anul trecut prezentau deficiențe tehnice
majore.

În cele mai grave cazuri s-a dispus imobilizarea autovehiculelor.
Cele mai multe probleme constatate au fost la sistemele de iluminare-semnalizare și la emisiile poluante.
De asemenea, peste 3.000 de mașini aveau defecțiuni majore la sistemul de frânare.

Aeroporturile şi ale puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 drept condiţie pentru a putea intra pe teritoriul altor ţări.
Asa a anunțat ieri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În raportul său epidemiologic săptămânal asupra pandemiei, OMS a insistat că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.
Potrivit organizaţiei, utilizarea “certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali, nu este recomandabilă şi nici “nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept