Știri 2 martie 2021

Medicii de familie trag un semnal de alarmă, la un an de la declararea pandemiei.
Ei spun că în toată această perioadă nu au beneficiat de resurse suplimentare pentru procurarea materialelor de protecţie și nici de stimulent de risc.
Medicii solicită materiale de protecţie pentru cabinete, corectarea discriminării realizate prin neacordarea stimulentului de risc, dar și asigurarea funcţionării ambulatoriilor de specialitate şi a secţiilor de spital pentru pacienţi non-COVID.

Peste 5.000 de firme din retailul nealimentar şi-au închis porţile anul trecut în România.
Cauza o reprezinta lipsa sprijinului autorităţilor, susţin reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Retailerilor.
Ei consideră că sectorul are nevoie de o abordare corectă şi un ajutor concret, altfel se va îndrepta rapid spre colaps.
În viziunea patronatelor, industria textilă şi cea de încălţăminte se plasează astăzi printre cele mai afectate industrii, multe fabrici fiind închise, iar retailerii se confruntă cu stocuri mari ce nu pot fi comercializate.

Eticheta energetică a aparatelor de uz casnic se simplifică de luna aceasta.
Astfel, dispar simbolurile + din scara de eficiență energetică, ce va rămâne simplu de la A la G.
În plus, estimarea de consum mediu anual va fi înlocuită cu consumul pe ore sau pe cicluri de funcționare.
Noile etichete se introduc pentru frigidere, congelatoare, mașini de spălat și televizoare.
Sursele de lumină vor urma în septembrie, iar pentru restul aparatelor, ca de exemplu cele de aer condiționat sau de încălzire a apei, noile etichete vor fi introduse mai târziu.

Comisia Europeană va prezenta “pașaportul verde digital” pe 17 martie.
Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi pe ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei.
Documentul digital nu este opțional și va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus.
Propunerea va fi supusă aprobării liderilor europeni la summitul din 25-26 martie.

Autobuzele liniilor 44 și 51 circulă deviat.
Acestea merg pe sensul către Casa de Cultură pe următorul traseu: str Mihai Viteazu – str. Constantin Brătescu – str. I.G. Duca.
Totodată, autobuzele aparținând celor două trasee nu vor mai opri în stația ,,Școala 13” (amplasată pe str. Mihai Viteazu), ci vor opri în stația de pe str. I.G. Duca.
Devierea survine din cauza lucrărilor de resistematizare a circulației rutiere desfășurate pe str. Țepeș Vodă.

Ieri au fost publicate noile teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele de evaluare națională și bacalaureat în această vară.
Este al doilea set de teste, acestea urmând să apară săptămânal până în luna mai, când frecvența lor va crește la de două ori pe săptămână.
Examenul de evaluare națională va avea loc între 22 și 25 iunie, iar cel de bacalaureat, între 14 iunie – 1 iulie.

Programul „Noua Casă” va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei.
Este mai puțin față de plafonul de 2 miliarde de lei alocat în 2020, a anunțat președintele Fondului Național de Garantare a Creditelor.
Reamintim că prin programul „Noua Casă” se acordă două categorii de credite pentru locuinţe noi, respectiv împrumuturi de până la 140.000 de euro, pentru care se percepe un avans de 15% şi se acordă o garanţie de stat de 60%, şi de 70.000 de euro, cu un avans de 5% şi o garanţie de stat de 50%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept