Știri 24 februarie 2021

O părticică din moaștele Sfântului Ap. Petru va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă din Sf. Munte Athos la biserica Sf. Haralambie din Constanța, zona Boema, vineri la orele 17.00.
Apoi se va oficia Acatistul Sf. Ap. Petru și Pavel, urmat de Taina Sf. Maslu.
Moaștele vor rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie până marți, 2 martie, când vor fi duse la Mănăstirea cu hramurile Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Ioan Casian și Sf. Gherman, din comuna Grădina, jud. Constanța.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia la acest lăcaș de cult Sf. Liturghie, cu prilejul hramului, marți, de la ora 8.00.
Credincioșii care vor să ajungă la mănăstire, vor avea la dispoziție microbuze ce vor pleca de la biserica Sf. Haralambie.

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei organizează un colocviu dedicat Sfântului Ioan Casian.
Acesta se intitulează ”Sf. Ioan Casian – îndrumător duhovnicesc, chip al smereniei monahale și model al dialogului creștin dintre culturi.”
Invitați vor fi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Protosinghel Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Casian din jud. Constanța și părintele George Bâzgan, vicar administrativ al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.
Evenimentul se va desfășura online duminică, de la orele 16.00 și va fi transmis live prin aplicația Zoom și pe pagina de Facebook a episcopiei.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 – 13.00.
În paralel, se va desfăşura și o acţiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.

Construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va costa şapte miliarde de euro.
Decizia de investiţii şi mobilizarea de şantier este estimată pentru anul 2024, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.
De asemenea, a fost semnat şi un Memorandum de Înţelegere, prin care SUA îşi manifestă interesul de a sprijini şi financiar dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic nuclear românesc.

Procesul de vaccinare anti-COVID pentru personalul din învăţământ a început astăzi, în majoritatea judeţelor din ţară, și se va finaliza în 10 martie.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că, în acest interval, se estimează că vor primi prima doză de vaccin aproximativ 60.000 de persoane.
De astăzi, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de mâine, în alte 14, iar în zilele următoare în restul județelor.

Persoanele cu vârstă de peste 16 ani, cu boli cronice, vor putea să se programeze de luna viitoare pentru vaccinare.
Acestea vor fi imunizate cu vaccinul produs de BioNTech-Pfizer.
Șeful Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în ceea ce priveşte persoanele tinere, fără boli cronice, nu s-a luat în calcul vaccinarea cu prioritate.

Trei spitale din Constanţa, Bucureşti, şi Roman sunt beneficiare ale unor proiecte cu finanţare europeană.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că acestea au semnat contracte cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în vederea îmbunătăţirii siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.
Este vorba despre: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ din Constanţa, Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Sf. Ioan’ din Bucureşti şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.
Unitatea sanitară din Constanţa va beneficia de un proiect în valoare de 36 milioane de lei pentru a fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.

Aproape toate ţările europene se pregătesc pentru ridicarea parţială a restricțiilor şi reluarea, treptată, a activităţii normale.
Olanda va menţine interdicţiile de circulaţie pe timpul nopţii, iar de luna viitoare, în Irlanda reîncep şcolile şi se reia activitatea în construcţii.
În Olanda, pregătirile pentru reluarea vieții culturale și sportive, includ spectacole și meciuri, pentru a vedea efectele evenimentelor cu public numeros.
În unele regiuni însă restricțiile se înăspresc, așa cum este zona litorală a Alpilor Maritimi din Franța.
Tulpina britanică s-a propagat masiv și cel puțin două weekend-uri este interzisă circulația, de vineri de la ora 18.00, până luni dimineață la 6.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept