Știri 23 februarie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Întrebările se trimit numai pe e-mailul radiodobrogea@gmail.com.
Apoi, de la ora 20.30, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Sfântului Ierarh Varlaam, ale cărui moaște au poposit la biserica Sf. Nectarie din Constanța, iar de la ora 23.00, va săvârși și Sf. Liturghie, la acest lăcaș de cult.

O părticică din moaștele Sfântului Ap. Petru va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă din Sf. Munte Athos la biserica Sf. Haralambie din Constanța, zona Boema, vineri la orele 17.00.
Apoi se va oficia Acatistul Sf. Ap. Petru și Pavel, urmat de Taina Sf. Maslu.
Moaștele vor rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie până marți, 2 martie, când vor fi duse la Mănăstirea cu hramurile Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Ioan Casian și Sf. Gherman, din comuna Grădina, jud. Constanța.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia la acest lăcaș de cult Sf. Liturghie, cu prilejul hramului, marți, de la ora 8.00.
Credincioșii care vor să ajungă la mănăstire, vor avea la dispoziție microbuze ce vor pleca de la biserica Sf. Haralambie.

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei organizează un colocviu dedicat Sfântului Ioan Casian.
Acesta se intitulează ”Sf. Ioan Casian – îndrumător duhovnicesc, chip al smereniei monahale și model al dialogului creștin dintre culturi.”
Invitați vor fi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Protosinghel Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Casian din jud. Constanța și părintele George Bâzgan, vicar administrativ al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei.
Evenimentul se va desfășura online duminică, de la orele 16.00 și va fi transmis live prin aplicația Zoom și pe pagina de Facebook a episcopiei.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, dar nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 – 13.00.
În paralel, se va desfăşura și o acţiune de informare și recrutare de donatori de celule stem.

Mai multe linii de autobuz înregistrează întârzieri din cauza lucrărilor desfăşurate de RAJA.
CT BUS informează că liniile 1, 3b, 44 și 101M înregistrează întârzieri, deoarece traficul este perturbat pe bd. Aurel Vlaicu, din cauza lucrărilor desfășurate de RAJA.
Călătorilor le este recomandat să consulte aplicația CT BUS pentru a afla timpii reali de sosire a autobuzelor, cât și întârzierile ce pot surveni.

Zeci de cazuri de infectare cu virusul SARS – CoV2 au fost înregistrate în unitățile de învățământ din județul Constanța, în primele două săptămâni de la redeschiderea școlilor.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Constanța, din 8 februarie și până în prezent, 48 de elevi și 5 preșcolari au fost diagnosticați cu noul coronavirus.
Totodată, teste pozitive au avut și 19 dascăli și șapte cadre auxiliare.
Clasele unde au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire își desfășoară cursurile online timp de două săptămâni.

Guvernul a alocat 1 miliard de lei pentru despăgubirea sectorului HORECA.
De asemenea, a fost schimbat modul în care se va face plata în cadrul acestei măsuri, renunţându-se la principiul „primul venit, primul servit”.
Dacă suma cererilor de despăgubire va depăşi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proporţional cu cererea lor de finanţare, a anunțat ministrul economiei, Claudiu Năsui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept