Știri 19 februarie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, în această noapte, de la ora 23.00, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Mâine seară, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Duminică, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la parohia „Sf. Ierarh Nectarie” din Constanța (zona Medeea), care își cinstește cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron.

Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează două seri filocalice.
Prima se intitulează ”Cum propovăduiește creștinul practicant cuvântul adevărului. Rolul Internetului în propovăduirea Evangheliei.” și va fi susținută de teologul Cornelius Florin Stoica, fondatorul canalului Lumina Cuvântului.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la orele 17.00, și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Lumina Cuvântului.
A doua seară are ca temă ”Cum să înțelegem și cum să trăim Sfânta Taină a Cununiei. Familia ortodoxă, biserică vie în care se lucrează mântuirea” și va fi susținută de pr. Adrian Pătrașcu, parohul bisericii Sf. Nicolae din Năvodari.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la orele 17 și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Mitropolitul Porfirie de Zagreb este noul Patriarh al Serbiei.
Acesta a fost ales în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, care a avut loc ieri și devine astfel succesorul Patriarhului Irineu, care s-a mutat la Domnul în luna noiembrie, la vârsta de 90 de ani.
Noul Patriarh al Serbiei s-a născut pe 22 iulie 1961 în Bečej, nordul Serbiei.
Înainte de absolvirea facultății, în 1985, a fost tuns în monahism la Mănăstirea Deceani, de către ieromonahul Irineu, actualul episcop de Bacika.
În anul 1999, ieromonahul Porfirie a fost ales Episcop vicar al episcopiei Bacika, iar în 2014, a fost ales Mitropolit de Zagreb și Ljubljana.
În prezent, predă la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Belgrad disciplina „Psihologia Pastorală”.

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea sculptorului român Constantin Brâncuși.
În anul 2016 a fost marcată pentru prima dată ziua de naștere a lui Brâncuși ca sărbătoare națională, potrivit unei legi adoptate în luna decembrie a anului 2015.
Ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal.
Cu această ocazie, atât în țară, cât și în străinătate au loc manifestări culturale.

Elevii anunţă că vor acţiona în judecată autorităţile dacă nu se asigură transportul judeţean la şcoală.
Asociaţiile Elevilor din Constanţa, Bacău, Bucureşti, Maramureş, Vâlcea şi Mureş solicită Guvernului Cîţu să nu adopte o nouă ordonanţă de urgenţă care „să blocheze” transportul elevilor.
Ei susţin că ordonanța va duce la abandonul școlar a zeci de mii de elevi.

Un nou regulament pentru taximetriştii constănțeni va fi adoptat luni.
Reprezentanții municipalității se vor întâlni cu cei ai taximetriștilor într-o nouă rundă de negocieri privind adoptarea unui Regulament în ceea ce privește activitatea de taximetrie.
Viceprimarul Ionuț Rusu a declarat că va fi prevăzut inclusiv obligativitatea adoptării unui cod vestimentar.
După încheierea discuțiilor, Regulamerntul se va afla în dezbatere publică pentru 30 de zile urmând să fie supus aprobării Consiliului Local Municipal Constanța.

Programul-pilot „Masă caldă pentru elevi” a fost aprobat de deputaţi.
Potrivit documentului, până la finalul anului 2020, în 150 de unități de învățământ elevii și preșcolarii au primit un pachet alimentar sau o masă caldă în valoare de maxim 10 lei.
Deputații sunt de părere că programul trebuie continuat și în acest an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept