Știri 11 februarie 2021

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii ”Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Haralambie, la Catedrala arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Mâine, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.40.

ANM a emis o avertizare cod galben de răcire accentuată, intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 12.00.
În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul acestei nopți va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.
Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.
Vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est.

Municipiul Constanța va avea autobuze electrice.
Ieri a fost semnat contractul de furnizare pentru autobuze electrice și stații de încărcare electrice.
În cadrul proiectului, vor fi furnizate: 20 autobuze electrice, 20 de stații reîncărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă.
Durata contractului este de 24 de luni de la semnare.

Astăzi este ziua numărului unic european de urgenţă 112.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional pe tot teritoriul României în luna aprilie 2005.
Acesta reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este pusă în pericol viaţa cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.
în România, amenda pentru apelarea falsă sau abuzivă a numărului unic de urgenţă 112 este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

Studenții nu vor mai avea gratuitate, ci doar o reducere de 50% la transportul feroviar.
Anunțul a fost făcut ieri de premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.
El a explicat că România este singura țară din UE cu astfel de gratuități, astfel că țări dezvoltate, precum Austria sau Franța, au doar reduceri de 50 sau 60%.
Premierul a mai spus că voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise în 2022.

Scările de acces către Plaja Modern se află în proces de reabilitare.
Treptele urmează să fie stabilizate prin montarea de cofraje din metal.
Scările vor fi recondiționate prin turnarea unui nou strat de beton iar pentru separarea fluxurilor de trecători va fi amenajată un suport de sprijin, informează Primăria Constanța.

Noul coronavirus are o rată de transmitere „scăzută” în rândul copiilor.
Până în prezent nu există dovezi potrivit cărora grădiniţele ar reprezenta „un focar de contagiere virală”, după cum se subliniază într-un studiu realizat de medici francezi.
autorii studiului au subliniat că cercetarea evidenţiază o noutate, deoarece copiii nu obişnuiesc să se îmbolnăvească de COVID-19 şi, dar dacă totuşi se infectează, sunt „asimptomatici sau prezintă simptome uşoare”.
Cu toate acestea, autorii studiului sunt de părere că acesta are de suferit din cauza unor limitări, având în vedere că la momentul realizării sale nu erau cunoscute noile tulpini ale virusului care circulă în prezent, precum cea britanică, braziliană şi sud-africană,

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept