Știri 8 februarie 2021

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși mâine Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.40.
Apoi, de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei, la biserica cu hramul Sf. Haralambie din localitatea Viile.
Miercuri, de la ora 8.00, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie, împreună cu PS Ilarion, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, la biserica Sf. Haralambie din Constanța, zona Boema.
Credincioșii se vor putea închina la Icoana Maicii Domnului Odighitria și la moaștele Sf. Nectarie.

Parohia Sf. Haralambie din Constanța organizează un concert de pricesne.
Acesta va fi susținut de Arhidiacon Ionuț Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de diacon Valentin Vădănoiu.
Evenimentul se va desfășura mâine, de la ora 19.00, în biserica parohiei, aflată în zona Boema.

Cursurile sunt reluate de astăzi, în format fizic, în majoritatea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din ţară.
2.181 de localităţi sunt în scenariul verde, 903 în scenariul galben şi 149 în scenariul roşu.
În judeţul Constanţa, localitatea Dumbrăveni se află în scenariul roşu, iar 21 de localităţi, printre care şi municipiul Constanţa, în scenariul galben.
Acesta este aferent localităţilor cu rată de infectare între 1 şi 3/1.000, ceea ce înseamnă prezenţă fizică în creşe, în grădiniţe, în învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, precum şi pentru clasele terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a.
În scenariul roşu, în localităţile cu rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000, vin doar antepreşcolarii la creşe, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare, însă rămân în online cei din gimnazial şi liceal.

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au prezentat formularul de consimţământ pentru testarea antigen a copiilor.
Părinţii trebuie să bifeze dacă sunt de acord cu testarea rapidă doar în prezenţa lor sau în absenţă, la recomandarea personalului medical.
Testarea va fi efectuată dacă elevul prezintă simptomatologie specifică sau este contact al unui elev sau angajat al şcolii confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Clădirea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie va fi reabilitată.
Lucrările vor începe în iunie, iar proiectul are o valoare de peste 19,5 milioane de lei și are ca termen de finalizare 28 februarie 2022.
Imobilul adăpostește lucrări de mare valoare, multe dintre ele unice în lume și este clădire de patrimoniu național.
Clădirea a fost construită sub îndrumarea arhitectului Vasile și
a servit ca sediu al primăriei Constanța, iar Muzeul de Istorie s-a mutat în acest loc pe 25 decembrie 1977.

Centrul de vaccinare din Pavilionul Expozițional Constanța devine funcțional de astăzi.
Acesta va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament Constanța.
Persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul”, vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare.
Prefectura menționează că beneficiarii nu își vor pierde programările.

Ministerul Muncii propune flexibilizarea programului de lucru.
Acesta poate fi modificat ori de câte ori situația o impune, cu obligația ca angajatorul să vină cu justificări de fiecare dată.
De asemenea, timpul de muncă poate fi redus până la 80%, față de 50%, în prezent.
Angajatorii pot deja să reducă programul de lucru la jumătate, în timpul stărilor de urgență, sau de alertă și încă 3 luni după expirarea acestora, potrivit unei ordonanțe de urgență din august anul trecut.
Sindicatele spun că în astfel de situații, salariul scade până la 83% din cât încasau în mod normal, fiind acoperit în parte din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept