Știri 4 februarie 2021

Ips Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Întâmpinării Domnului și Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 8.00, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Înălțarea Domnului” din satul natal, Gheorghițeni, județul Suceava, iar sâmbătă, de la ora 6.30, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezatorul” din Capu Codrului, județul Suceava.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Dobromir, județul Constanța, de la ora 8.45.

Astăzi este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului.
Aceasta este o iniţiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului.
Marcarea mondială a acestei zile are scopul de a uni populaţia lumii în lupta împotriva cancerului, pentru a preveni această boală şi pentru a salva milioane de vieţi.
Este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptată la Summitul Mondial împotriva Cancerului pentru Noul Mileniu, desfăşurat la 4 februarie 2000.
Până în prezent au fost identificate 250 de tipuri de cancer, această boală fiind a doua cauză de deces la nivel mondial.
În România numărul persoanelor bolnave de cancer depăşeşte 100.000.

Școlile din județul Constanța sunt pregătite să-și primească elevii.
Potrivit inspectorului școlar general adjunct, Anca Dragomir, este așteptat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care stabilește normele sanitare pentru deschiderea școlilor.
Elevii se întorc în sălile de clasă de luni, 8 februarie, iar școlile se redeschid în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii COVID -19 riscă suspendarea activităţii pe o perioadă determinată.
Premierul Florin Cîţu a anunţat ieri că va fi elaborat un act normativ în acest sens.
El a mai spus că propunerea vine din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, după sesizările din spațiul public referitoare la comportamentul unor operatori economici.
În ceea ce privește perioada în care va fi suspendată activitatea, Florin Cîțu a spus că propunerea sa este să existe o perioadă minimă de două săptămâni.

Administraţia Fondului pentru Mediu va începe decontarea cheltuielilor eligibile din Programul Casa Verde.
În acest sens, a fost emis Ordinul pentru modificarea Ghidului de finanţare, cu scopul de a se evita blocajele în procesul de instalare şi decontare a cheltuielilor, pentru beneficiarii validaţi în program.
Conform noilor prevederi, este permisă modificarea amplasamentului prin montarea panourilor în incinta proprietăţii, indiferent de loc.

De astăzi, românii care sunt programați la vaccinare ar putea primi și serul produs de Moderna.
Dozele de vaccin au fost împărțite în centrele din țară care nu mai au nevoie de condiții de păstrare atât de dificile ca în cazul serului Pfizer BionTech.
Cine va refuza imunizarea cu Moderna va trebui să se reprogrameze, dar nu va avea garanția că va primi serul preferat.

Programul Rabla va continua și în acest an.
Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului care susține totodată, că vechea taxă de poluare a fost una greșit gândită și implementată.
Astfel, ministrul spune că trebuie găsită o variantă prin care să plătească doar cei care poluează.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept