Știri 1 februarie 2021

Icoana Maicii Domnului Odighitria sau Îndrumătoarea sosește astăzi la Constanța.
Aceasta va fi adusă de la Biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Sibiu, la ora 17.00, la biserica Sf. Haralambie, din zona Boema.
Icoana este cunoscută ca făcătoare de minuni, din ea izvorând mir timp de 5 ani.
De asemenea, mai multe femei care s-au rugat la icoana Maicii Domnului au primit rod în pântece, și mai mulți oameni s-au vindecat de cancer.
Icoana va rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie până miercuri, 10 februarie, în ziua hramului.

Un sistem informaţional integrat de urmărire a materialului lemnos a intrat în funcţiune În România.
Acesta va reduce birocraţia în sectorul forestier şi va descuraja tăierile ilegale de păduri.
Noul sistem va elimina mai multe registre şi documente şi va automatiza fluxuri de date care până acum se realizau manual. Astfel, administratorii de păduri, precum şi ocoalele silvice, de stat şi private, vor utiliza doar variantele electronice pentru registre.

Valoarea tichetelor sociale acordate în municipiul Constanța prin programul RESPECT rămâne și în acest an la nivelul de 50 de lei, la fel ca anul trecut.
Impactul bugetar pentru acest an este estimat la 13,3 milioane de lei.
Anul trecut, 30.700 de constănțeni cu venituri foarte mici ori aflați în situații dificile au beneficiat de aceste tichete, destinate achiziționării de alimente.
Tichetele se acordă în 8 tranșe, în fiecare an, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

A şaptea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, a sosit astăzi în România, pe cale aeriană.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale.
La Constanța vor ajunge 22.230 doze.

Peste o sută de secţii de Terapie Intensivă din România nu au autorizaţie de securitate la incendiu.
De asemenea, numeroase spitale nu dețin hidranţi funcţionali sau stingătoare.
Raportul a fost dat publicităţii ieri, de Ministerul Sănătăţii, dar a fost realizat anul trecut, după incendiul din noiembrie de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că infrastructura sanitară din România s-a deteriorat constant în ultimii ani şi că ar fi trebuit demult să se construiască spitale noi.

Biletele de tren se ieftinesc, de astăzi, cu aproape 50% pentru 25 de trenuri InterRegio de la CFR Călători, care vor fi transformate în trenuri Regio Express.
Astfel, un bilet de clasa a II-a pe ruta Craiova – București se reduce de la 56 la 30 de lei.
Din totalul de 25 de garnituri InterRegio, pentru care se aplică trecerea la indicativul Regio Express, nouă trenuri sunt pe traseul Titu – Târgoviște și retur, șase pe ruta Craiova – Sibiu, dar sunt și două București – Brașov – Sibiu, dar pentru care noul regim de transport este valabil doar pentru distanța Brașov – Sibiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept