Știri 29 ianuarie 2021

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.
Astfel, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 8.30, Sf. Liturghie la biserica Sfinții Trei Ierarhi din Constanța, zona Cireșica.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfinților Trei Ierarhi, la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi, din comuna Lumina, de la ora 9.00.

Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă de la Biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Sibiu, luni, 1 februarie, la biserica Sf. Haralambie, din zona Boema.
Icoana este cunoscută ca făcătoare de minuni, din ea izvorând mir timp de 5 ani.
De asemenea, 28 de femei care s-au rugat la icoana Maicii Domnului au primit rod în pântece, iar 34 de oameni s-au vindecat de cancer.
Icoana va rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie până miercuri, 10 februarie, în ziua hramului.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni mâine, la sediul CRTS Constanța din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 – 13.00.
În paralel, se va desfășura o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Restaurantele şi cinematografele din Constanţa se redeschid.
Cinematografele și sălile de teatru vor putea funcționa cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00.

Peste 65.000 de elevi sunt în situaţia de neîncheiere a situaţiei şcolare pe primul semestru.
Declarația aparține ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a explicat că aceşti elevi au ajuns în această situaţie din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educaţie.
De asemenea, 280.000 de elevi spun că au avut dificultăţi în acces la echipamente IT şi la Internet.
Ministerul Educaţiei va primi pe 4 februarie, printr-un proiect, 60.000 de laptopuri şi sunt în derulare şi contracte de achiziţie pentru videocamere şi table interactive, a informat Sorin Cîmpeanu.

Alocaţiile pentru copii vor fi majorate, de la 1 februarie, cu 20%.
Anunțul a fost făcut de ministrul muncii, Raluca Turcan.
Ea a spus că următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august.
Pe de altă parte, Raluca Turcan a dat un ordin de ministru prin care să fie revizuite toate dosarele de pensie în baza unor informaţii care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora.

Elevii intră de astăzi în vacanţa intersemestrială.
Semestrul al II-lea va începe pe 8 februarie şi se va încheia pe 18 iunie.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarele vacanţe sunt programate în perioada 2 – 11 aprilie (Paştele Catolic) şi 30 aprilie – 9 mai (Paştele Ortodox).
Vacanţa de vară va începe pe 18 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept