Știri 27 ianuarie 2021

Mâine, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 7.40 la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
De la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea va sosi la Constanța.
Aceasta va fi adusă de la Biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Sibiu, luni, 1 februarie, la biserica Sf. Haralambie, din zona Boema.
Icoana este cunoscută ca făcătoare de minuni, din ea izvorând mir timp de 5 ani.
De asemenea, 28 de femei care s-au rugat la icoana Maicii Domnului au primit rod în pântece, iar 34 de oameni s-au vindecat de cancer.
Icoana va rămâne spre închinare la biserica Sf. Haralambie până miercuri, 10 februarie, în ziua hramului.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta, la sediul CRTS Constanța din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 – 13.00.
În paralel, se va desfășura o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscolite pentru sud-estul țării.
Aceasta este valabilă până la ora 23.00.
Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.
În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari.
Anunţul a fost făcut de Administraţia Naţională „Apele Române”.
În următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse cu peste 200 de hectare.
Este vorba despre stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I şi plajele Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai – în etapa II, potrivit Ministerului Mediului.

Oamenii străzii din municipiul Constanța vor fi găzduiți în două adăposturi de pe raza municipiului, în contextul vremii nefavorabile.
Persoanele fără adăpost vor primi gratuit haine și alimente, iar accesul se face doar dacă analizele medicale vor arăta că nu suferă de boli contagioase, inclusiv COVID-19.
Adăpostul de noapte “Sfânta Filofteia” are capacitate de 50 de locuri, iar cel din șoseaua Mangaliei are capacitatea de 20 de locuri, însă, în contextul pandemiei, ambele adăposturi funcţionează la capacitate de 50%.

1,4 milioane de elevi din cei 3 milioane ar putea merge la şcoală pe 8 februarie.
Afirmația aparține ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
El a precizat că pentru cei 500.000 de studenţi există un alt regim, fiecare universitate urmând să decidă dacă aceştia vor face cursurile în sistem fizic, online sau hibrid.
Ministrul a declarat că deschiderea şcolilor în 8 februarie nu este condiţionată de vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice, ci de evoluţia epidemiologică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept